KONYA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaman'ın Ermenek ilçesinde köylüler tarafından yavru bir vaşağın bitkin halde bulunduğunu söyledi.

Hayvanın daha iyi tedavi edilebilmesi için bugün Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veterinerlik Fakültesine gönderildiğini belirten Kocaman, "Fakülteden çok ciddi bir rahatsızlığı olmadığı bilgisi verildi. On gün kadar hayvanat bahçesinde müşahede altına alınarak rehabilite edilecek. Tamamen iyileştiğinde de bulunduğu yerde doğaya salınacak. Vaşak daha çok Anadolu, Avrupa ve Rusya'da bulunuyor. Türkiye'dekiler etçil bir tür. Korunan hayvanlar listesinde yer alan bir türdür." diye konuştu.

"Kuduz ihtimaline karşı tedavi altına alındı"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Karaman İl Müdürü Nazmi Kaplan da bitkin halde bulunup kendilerine gelen yavru vaşağın bir veteriner tarafından ön tedavisinin yapıldığını anlattı.

Aç kaldığı için halsiz düştüğü ihtimalleri üzerinde durduklarını ifade eden Kaplan, "Üzerinde herhangi bir yara yoktu. Yaklaşık 1 yaşlarında var. Burada antibiyotik verildi, etle beslendi. Sağlık durumu yavaş yavaş düzelmeye başlamıştı. Kuduz olma ihtimaline karşı SÜ Veterinerlik Fakültesine gönderildi. Vaşak, koruma altına alınan bir tür. Geçen yıl foto kapanla görüntüsü yakalanmıştı. Bu yıl da bu şekilde ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ayşe Şensoy-Muhammed Boztepe

Kaynak: AA