Tutuklu yargılanan sanık suçlamaları kabul etmeyerek, "İki kez kendisiyle ilişkiye girdik. İkisi de onun rızasıyla oldu" dedi. Genç kız ise, "Bana tecavüz edince şikâyetçi oldum. Ancak serbest kaldı. Askerden izine gelince ’niye beni şikâyet ettin’ diyerek bir kez daha tecavüz etti" şeklinde konuştu.

Samsun’da yaşayan C.D., 2009 yılı Ağustos ayında erkek arkadaşı Samet Avcı’nın kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek, annesiyle birlikte polise gidip şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Avcı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cinsel istismar suçundan dava açıldı. Yargılama devam ederken Avcı askere gitti.

İddiaya göre geçen yıl Eylül ayında izine gelen sanık, sokakta gördüğü C.D.’yi takip ederek ardından yakaladı. Konuşmak istediğini söyleyerek bir arkadaşının evine götürdüğü genç kızı "Neden beni şikâyet ettin" diyerek tokatladı. Ardından da genç kıza tecavüz edip evden attı. Şikâyet üzerine tekrar gözaltına alınan Avcı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

“Beni neden şikâyet ettiğini sordum ve tokat attım”
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan Samet Avcı, genç kızla gönül ilişkisi olduğunu belirterek kendini şöyle savundu:
"Onun rızasıyla ilişkiye girdik. Yaşının o zaman küçük olduğunu bilmiyordum. Evlenmeye karar verince öğrendim. Yaşı nedeniyle ailelerimiz arasında sorunlar çıktı. Ardından da ayrıldık ve beni şikâyet etti. Gözaltına alındım. Ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım. Kısa süre sonra da askere gittim. İzne geldiğimde sokakta karşılaştık. Beni görünce kaçmaya başladı. Ben de onu kovalayıp yakaladım. Konuşmak için bir arkadaşımın evine gittik. Beni neden şikâyet ettiğini sordum ve tokat attım. Sonra da onun rızasıyla ilişkiye girdik. Ardından da onu evine bıraktım. Ben tekrar askere gidince yine beni şikâyet etmiş. Kendisinin başka kişilerle de ilişkisi vardır. Bana iftira atıyor."
“Tedavi görüyorum, şikâyetçiyim”
Duruşmaya katılan C.D., daha önceki ifadelerini tekrar ederek sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirip, başına gelen olay nedeniyle tedavi gördüğünü söyledi. Samet Avcı’nın kendisini kandırıp evlerine götürdüğünü ve orada tecavüz ettiğini öne süren C.D. şunları anlattı:
"Beni tehdit ederek ilişkiye girdi. Ben de onu şikâyet ettim. Askerden gelince sokakta karşılaştık. Beni kovalamaya başladı. Parkta beni yakalayıp tokatladı. Bundan sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde pantolonum çıkarılmış ve belden aşağım çıplaktı. Bana tecavüz ettiğini anladım. Sonra yine kendisini şikâyet ettim."

40 yıl hapis istemi
Cumhuriyet Savcısı, sanığın genç kızın hürriyetini kısıtlayıp, iki kez tecavüz ettiğini ve C.D.’nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirterek Samet Avcı’nın toplam 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını mütalaa etti. Mahkeme heyeti sanık avukatının son savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

solhaber