BBC'nin haberine göre polis, 21 kişinin "isyan ve izinsiz toplanma" suçlamasıyla gözaltına alındığını, bu kişilerin tecavüz sanığını linç edenler arasında olup olmadığının araştırıldığını açıkladı.

Sosyal medyada yer alan fotoğraflar ve görüntüler sayesinde olaya dahil olan çok sayıda kişinin kimliklerinin tespit edildiği belirtildi. Geçen hafta Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Nagaland eyaletine bağlı Dimapur kentinde binlerce kişi, güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirerek cezaevini basmış, Bangladeşli bir göçmen olduğu sanılan tecavüz sanığı Sayed Şerif Han'ı dışarı çıkarmıştı.

Kalabalık, Han'ı döverek, sokaklarda sürükleyerek ve taşlayarak öldürmüştü. Polisin, öfkeli kalabalığı durdurmak için ateş açması sonucu yaralananlar olmuştu. Olaydan sonra polisin sokaklarda devriye gezdiği Dimapur'da dün de sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Polis, Sayed Şerif Han'ın komşu Assam eyaletinden Bengalce konuşan Müslüman bir tüccar olduğunu, şubat ayında 19 yaşındaki bir genç kıza tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklandığını bildirdi. 


Milliyet