ANKARA

Türkiye Diyanet Vakfından (TDV) yapılan açıklamaya göre, İdlib, Azez ve El Bab bölgelerinde açılan TDV koordinasyon merkezleri aracılığıyla sınır ötesinde sürdürülen yardımlar, savaş mağduru ailelere ulaşmaya devam ediyor.

Bölgede süren çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan çok sayıda Suriyeli, Türk halkının yardımlarıyla nefes alıyor.

2011 yılında başlayan iç savaştan bu yana "Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı", "Türkmenlere Yardım Zamanı", "Yaraları Sarma zamanı" ve "Halep'te İnsanlık Ölmesin" gibi dört farklı kampanya yürüten TDV, bugüne kadar Suriye yardımları kapsamında 195 milyon lira değerinde yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

TDV, günlük sıcak yemek ve ekmek dağıtımı, çadır kurma, su kuyusu, gıda ve giyim yardımıyla birlikte okul yapımı ve desteklenmesi, kırtasiye yardımları, üniversite eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi, rehabilitasyon merkezi, yıkılan camilerin yeniden inşası ile bakım ve onarımı hizmetleri, din görevlisi eğitimleri ve kalkınma gibi projelerle Suriyeli savaş mağdurlarına umut oluyor.

7 bin 500 aileye insani yardım

TDV ekipleri, Suriye yardım çalışmaları kapsamında son bir hafta içerisinde İdlib ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 7 bin 500 aileye insani yardım ulaştırdı.

Suriye içerisinde İdlib, Azez ve El Bab'da bulunan yardım ofisleri koordinesinde insani yardım çalışmalarını sürdüren TDV, 5 farklı noktada bulunan giyim mağazalarıyla da ihtiyaç sahibi aileler için ücretsiz giyecek yardımı yapıyor.

Her gün 220 bin ekmek ve 15 bin kişilik sıcak yemeği bölgede zor şartlarda yaşayan ailelere ulaştıran TDV, ülkede hayatın normale dönmesi için sürdürülebilir projeleri hayata geçiriyor.

Hama ve çeşitli bölgelerde rejim güçleri tarafından devam eden bombardımanlardan kaçarak güvenli bölgeye göç etmek zorunda kalan ailelerin yaşadıkları kamplara yardım götüren TDV ekipleri, bu kapsamda geçtiğimiz haftadan bu yana İdlib ve Fırat Kalkanı bölgesinde çadır kamplarda yaşayan 7 bin 500 aileye gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin yer aldığı insani yardımları ulaştırdı.

Suriye çalışmalarında yetim, engelli ve şehit ailelerini önceleyen TDV ekipleri, İdlib'in Atarib bölgesinde engelli ailelerine insani yardım yaptı, Azez bölgesindeki kamplarda yaşayan 4 bin 500 aileye de Nevşehirli hayırseverlerin gönderdiği patatesler ve Kayserili hayırseverlerin gönderdiği elmaları dağıttı.

Kaynak: AA