TBMM Genel Kurulu, önemli gündem konuları için mesai yapacak. AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin; ''27 Mayıs 1960 askeri darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 askeri darbesi, 28 Şubat 1997 postmodern darbesi ve 27 Nisan 2007 e-muhtırasını'' içeren Meclis Araştırma önergeleri, 11 Nisan Çarşamba günü Genel Kurul'da birleştirilerek görüşülecek. 

Genel Kurul, bu hafta ayrıca ''2-B'' olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören yasa tasarısını da ele alacak. ''Temel kanun'' olarak iki bölüm halinde görüşülecek olan tasarıyla, 2-B alanlarında bulunan taşınmazlar, rayiç bedelin yüzde 50'siyle satılacak. Ödemeler, 5 yıl 10 taksitte yapılabilecek. Peşin ödemelerde, yüzde 20 indirim uygulanacak.

Doğrudan hak sahiplerine satılacak Hazineye ait tarım arazilerinin satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si olacak. Devlet üniversiteleri, bedeli karşılığında orman alanlarında eğitim ve araştırma amaçlı tesis yapabilecek. 

Askeri yasak bölgelerde kalan orman vasfını kaybeden arazi üzerinde orman kadastrosu yapılacak. Bu yerlerin 31 Aralık 2011 tarihinden önceki kullanıcıları, öncelikle aynı il sınırları içindeki 2-B alanlarındaki taşınmazı, rayiç bedeli ödeyerek alabilecek. Yaylacılar, Orman Genel Müdürlüğüne kira ödemeleri karşılığında burada kalacak.

KOMİSYONLAR
TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları gündemlerindeki konuları ele alacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, Afet Sigortaları Kanunu Tasarısı ile üst kurul başkanlarının görev süresini uzatan yasa teklifini 10 Nisan Salı günü görüşecek. 

Adalet Komisyonu, yabancılara mülk satışını düzenleyen Tapu Kanunu ile Kadastro Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısını 11 Nisan Çarşamba günü ele alacak. 

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, 12 Nisan Perşembe günü yapacağı toplantıda, ''Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı''nı görüşecek. 

Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, 10 Nisan Salı günü, RTÜK Başkanı Davut Dursun'un görüşlerine başvuracak. Üstün yetenekli çocukları Araştırma Komisyonu da bu hafta yapacağı toplantıda, yol haritasını belirleyecek. 

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Yeni anayasa çalışmalarını yürüten TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu da bu hafta çalışmalarını sürdürecek. 

Komisyon bünyesindeki alt komisyon, yarın Dünya Ehlibeyt Vakfı, Vicdani Ret Çağrıcıları, Şehit Aileleri Federasyonu, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu temsilcilerini dinleyecek. 

AA