TBMM

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla resepsiyon verdi.

TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen resepsiyona, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, bakanlar, yüksek yargı başkanları, milletvekilleri, eski TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, yabancı misyon şefleri, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra HDP'den de katılım olmadı.

Kahraman, davetlileri tören salonu girişinde gelini Betül Kahraman ile birlikte karşıladı.

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'na resepsiyona gelişlerinde grup başkanvekilleri ve milletvekilleri eşlik ederken, Kılıçdaroğlu resepsiyondan birkaç dakika kaldıktan sonra ayrıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, resepsiyonda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile tokalaştı. Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na, "Davet ederseniz size bilgi arz ederim. Ne zaman davet ederseniz gelirim." dedi.

Alkolsüz içecek ikramı

Resepsiyona katılan davetlilere açık büfe yemek ikram edildi. Resepsiyonda ilk kez müzik dinletisi yapılmadı, alkolsüz içecek servis edildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resepsiyonda içki servisi yapılmamasının nedeninin sorulması üzerine, "Söyleyecek bir şey yok. Normal bir hadise. Anormal bir durum yok. Her şey normal, her şey güzel." yanıtını verdi.

Salona eşi Semiha Yıldırım ile birlikte gelen Başbakan Binali Yıldırım, salonu baştan sona gezerek davetlilerle tokalaştı ve sohbet etti. Yıldırım'a bu sırada, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş refakat etti.

Binali Yıldırım, tören salonunu gezerken, TBMM Başkanı Kahraman ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile de ayrı ayrı, kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi.

Davetliler ile aralarında MHP'lilerin de olduğu bazı milletvekilleri, Başbakan Yıldırım ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'a yoğun ilgi gösteren davetliler ve Meclis personeli, anı fotoğrafı da çektirdi.

Yabancı misyon temsilcileri de Meclis Başkanı Kahraman ile hatıra fotoğrafı çektirdi. İsmail Kahraman, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile el ele fotoğraf çektirdi.

Resepsiyonu çok sayıda gazeteci de izledi. Gazetecilerin gündemle ilgili en fazla soru sorduğu isimler ise Başbakan Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar oldu.

Muhabir: Ali Hakan Der

Kaynak: AA