ANKARA

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatına ilişkin, "Müslüman kimliğini ve seçtiği yeni ismini hayatının sonuna kadar izzetle taşıyan Muhammed Ali, mesleğindeki başarılarının yanı sıra mesajlarıyla da tüm dünyayı derinden etkilemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, Muhammed Ali'nin vefatı nedeniyle yayımladığı taziye mesajında, tüm zamanların en büyük boksörü kabul edilen Muhammed Ali'nin 22 yaşında dünya ağır sıklet boks şampiyonu olarak kariyerinin zirvesindeyken İslam'ı seçtiğini belirtti.

Kahraman, mesajında, ünlü boksörün o dönemde, ABD'de cereyan eden ırkçı akımlara karşı üstün başarısı ve onurlu duruşuyla sadece siyahlara değil tüm dünya Müslümanlarına da umut aşıladığını bildirdi.

"Müslüman kimliğini ve seçtiği yeni ismini hayatının sonuna kadar izzetle taşıyan Muhammed Ali'nin, mesleğindeki başarılarının yanı sıra mesajlarıyla da tüm dünyayı derinden etkilediğini" vurgulayan Kahraman, şunları kaydetti:

"Ünlü boksörün vefatı, hidayete erişinden beri onu tanıyan tüm Müslümanları ve insanları derin bir üzüntüye boğmuştur. İslam'ın gür sedasının tüm dünyaya duyurulmasına hizmetleri olan Muhammed Ali'ye Allah'tan gani gani rahmet diliyor, ailesine tüm dünya Müslümanlarına ve insanlığa başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Muhabir: Sinan Uslu

Kaynak: AA