Başbakan Tayyip Erdoğan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında demediğini bırakmaz ve onu devirmek için Suriye’deki terörist örgütleri desteklerken oğlu Burak Erdoğan’ın ortak olduğu Manta Denizciliğe ait G.İnebolu gemisi Rusya ile Suriye arasında ticaret yapıyor.

3 Nisan 2014 tarihinde Rusya’nın Novorossiysk Limanı’ndan hareket eden Manta Denizciliğe ait G.İnebolu gemisi 10 Nisan 2014 tarihinde saat 21.59 da İstanbul’a geldi. İstanbul’dan saat 23.29’da ayrılan gemi Ege ve Akdeniz’den geçerek 14 Nisan 2014 tarihinde saat 17.20’de Suriye’nin Tartus Limanı’na demir attı.

Mısır götürüyormuş

Geminin hâlâ Tartus Limanı’nda beklediği belirlendi. Geminin Tartus Limanından ne yükü alacağı ve ne zaman ayrılacağı belirtilmedi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Manta Denizcilik yetkilisi, geminin Rusya’nın Novorossiysk Limanı’ndan mısır aldığını ve Suriye’nin Tartus limanına götürdüğünü belirtti.

Tartus şehri, Recep Tayyip Erdoğan’ın “Allah izin verirse, bu caninin, bu katilin, dünyada hesaba çekildiğini görecek ve bundan dolayı hamdedeceğiz, şükredeceğiz. Suriye’de, Şam’da, bu caniyle, bu katille fotoğraf çektirenleri Allah’a havale ediyorum” dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı Suriye Devlet Güçlerinin hakim olduğu ve 3 seneden beri hiçbir karışıklığın çıkmadığı yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı Suriye’nin en büyük şehirlerinden biri.

Yüzde 99 hisse ona ait

Burak Erdoğan’ın yüzde 99 hissesine sahip olduğu MB Denizcilik’in yüzde 1 ortağı olan Mecit Çetinkaya’ya ait Manta Ship isimli şirket, Burak Erdoğan’ın sahip olduğu gemileri tek bir çatı altında yönetiyor. Manta Denizciliğin resmi internet sitesinde filomuz bölümünde Cihan, G. İnebolu, Bosna, Sakarya, Penyez ve Safran 1 isimli gemiler bulunuyor. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre MB Denizcilik ve Manta Denizcilik, Üsküdar’da aynı adreste faaliyet gösteriyor.

Esad’a demediğini bırakmıyor ama!..

Oğlu Burak Erdoğan’a ait gemilerle Suriye’ye ticari mal ve gıda malzemeleri taşıdığı ortaya çıkan Başbakan Erdoğan, konuşmalarında sık sık Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a hakarete varan sözler sarf ediyor. İşte onlardan bazıları:

- Zalim Beşar 50 bine yakın Suriyeli kardeşimizi şehit etti. Aynısını Hama’da Humus’ta babası yapmıştı, o babasını geçti.

- Allah izin verirse, bu caninin, bu katilin, dünyada hesaba çekildiğini görecek ve bundan dolayı hamdedeceğiz, şükredeceğiz. Suriye’de, Şam’da, bu caniyle, bu katille fotoğraf çektirenleri Allah’a havale ediyorum.

- Beşar Esad’ı ben artık bir siyasi olarak kabul etmiyorum. O devlet terörü estiren bir teröristtir. 110 bin kendi halkını, vatandaşını öldüren bir insan teröristtir ve şu anda orada bir devlet terörü estirmektedir.

Derya Derviş

Aydınlık