ANKARA, (DHA) - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Berlin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada 'Barikatları kaldırın' emrini kendisinin vermediğini belirterek, "Cumhurbaşkanı, Ankara Valisi'ne böyle bir talimat verdi mi bilgim yok. Bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik. Bundan sonrada çift başlı bir yönetimle bu ülke bir yere varmaz" dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu yürüyüşle ilgili başlattığı soruşturma konusunda bir yorumda bulunamayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Barikatları kaldırın' talimatını vermediğini belirtirken, şöyle konuştu:

"Bu ülke, yol geçen hanı değil. Benim o barikatların kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir talimatımın olmadığı doğrudur. Ben böyle bir talimat vermedim. Cumhurbaşkanı Ankara Valisi'ne böyle bir talimat verdi mi bilgim yok. Ben Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimat vereceğine de inanmıyorum. Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik.

Bundan sonra da çift başlı bir yönetimle bu ülke bir yere varmaz. Eğer bu ülkede, bir başkanlık sistemi arzu ediliyorsa ben bundan yanayım. Başkanlık sistemi gelir, o zaman bu adımları çok daha rahat atarız. Ama bunun dışında kimin ne yapacağı bellidir. Dolayısıyla Başbakan olarak benim görevim bellidir, Cumhurbaşkanı'nın da görev alanı bellidir. Kimse de böyle bir gayretin içine girerek durumdan vazife çıkarmasın."