Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak Twitter'dan açıklama yaptı. AK Partili Günay, yaşananları 'vahim ve acı' olarak niteledi. "Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir." diyen Günay, "Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi." görüşünü savundu.

İşte Günay'ın takipçileriyle paylaştığı o twitler:

"AK Parti'ye oy vermiş milyonlar 'adalet'le kalkınan bir Türkiye umud'ettiler. Bu temiz umudu istismar eden varsa cezasını çekmesi şarttır. Bir hukuk devletinde herkes yaptığının sonucuna katlanmalıdır. Üç-beş kişi için koca bir parti zan altında kalırsa aksızlıktır, yazıktır.

Yaşananlar, vahim ve acıdır. Olaylara, kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir. Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan,yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır. Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması, soruşturmaya müdahaledir; affedilmez hukuk ihlali ve suçtur.

Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi  yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz! Bize düşen,adaletin tecellisini sabırla beklemektir. Ancak,emniyete/yargıya müdahale adalete güveni gölgelerse sonucu daha vahim olur. Siyasi taraflılıkla-bilip bilmeden- yolsuzluğu koruyor görünmenin siyasi bedeli ağır olacağı gibi, halka ve Hakk'a karşı da vebali ağırdır."





zaman