İSTANBUL- SALİHA ÖZDEMİR

28 Şubat sürecinde yaşadıklarını AA muhabirine özetleyen Duran Özdemir, 31 Ocak 1997'de Ankara'da Sincan Belediyesi'nde çalıştığını bire müşterek sürede radyoculuk yaptığını anlatım etti.

Duran, 28 Şubat postmodern darbesinin sebepleri ortada yayınlanan “Kudüs Gecesi” etkinliğinde işyar bulunduğunu belirterek, şöyleki konuştu:

“Programı Ramazan etkinlikleri kapsamında Sincan Belediyesi düzenliyordu. Normalde ego yoktum programda fakat akıbet anda anonsör olmayınca ego de apayrı müşterek programımı silme ederek çabucak oraya geçtim. Hatta etkinliğin içeriğini boyasız buldum, Filistinli müşterek ağababa mahdum diyaloğu halinde müşterek hile kaleme aldım. Tiyatro düşünmek de tiyatroculara kusur evet gerçi, iptidai dakikalık kadem üstü merkum müşterek şeydi.'

Etkinlik başladığında salonda medyanın bulunduğunu gördüğünü dile getiren Özdemir, “İlginçtir normalde programlara çağırırız gelmezler fakat o akşam ezanı oradalardı. ATV, Sabah oradaydı, geceyle ilgilendiren asal manşetler onlardan çıktı” açıklamasında bulundu.

'Gazeteler etkinliğimiz düşüncesince 'Şeriat Ayaklanması' manşeti atmıştı'

Gazetelerde etkinlikle ilgilendiren olup bitenleri gördüğünde şaşırdığını anlatım fail Özdemir, şunları anlattı:

“Ertesi güneş gazetelerde olup bitenleri gördük. Programı planlayan insanoğlu adına müşterek baktık ki, yaptığımız tertemiz aktiflik düşüncesince ‘Şeriat Ayaklanması' diyerek polis atılmıştı ve dört dörtlük sahife girilmişti haberler, görür görmez aşırı garipsedik. Ertesi güneş de Star gazetesinden müşterek hatun geldi, müşterek derinti taşlama etti, müşterek itiş kakış beli avrat düştü ve televizyonlar hanımı dövülmüş gibi verdi görüntüleri.”

Özdemir, devrisi güneş Sincan'da yaşananları şöyleki aktardı: “Ramazan ayında CHP'liler yürüyüşler düzenledi, kişilerin değerleriyle oynayarak, oruçlarını bozarak, çıkmaz sokak meydana getirilen yürüyüşler oldu. Çok düzenleme hazırlanılmış müşterek şeydi. Olayın ikinci gününden sonra, kısaca yürüyüşler sonrası olanların tedarikli müşterek obje bulunduğunu anladık. Sincan'da tanklar yürütülünce olayın boyutunu, tertemiz müşterek oyunun hastalık bu denli büyütüldüğünü kavradık. Meğer asliye temaşa sahneye koyuluyormuş. ”

Olaydan dü hafta sonraları tutuklandığını vurgulayan Özdemir, konuşmasını şu laflarla sürdürdü:

“İki hafta vakası anlayalım diyerek kaçtık. O devir elhak birtakımı bulsalar hapishane alıyorlardı. Birçoklarının da arananlar sıralamasında ismi vardı fakat kimisi alınmadı. Görünürde bulunan kimler var ise onları aldılar. Tutuklandık, iptidai ay Ulucanlar Cezaevi'nde kaldık. Toplamda 3 yıla andıran cezaevi yattım.

'Çocukları caba hapishane attılar'

'Çocukları caba hapishane attılar' diyen Özdemir, şu açıklamalarda bulundu:

“Oyunda bulunan herkesi hapishane aldılar. O akşam etkinlikte gösteriş icabı sahnede taş atan, ki taş da atmıyorlar, taş atar gibi yapıyorlardı, evlatları da hapishane aldılar. O çocuklar yaşamlarında önce el müşterek oyunda gösteriş almışlardı ve ceza aldılar. Hapse atıldılar, ikisi yaşı ıvır zıvır bulunduğu düşüncesince muahharen bırakıldı fakat müşterek tanesi, dü ay bizimle bu arada kaldı. Oyunda hoppadak İsrail askerlerine taş atan Filistinli evlatları sembolize ediyorlardı. Taş atar gibi yapan çocuklara ceza verdiler.'

Hapishanede bulunduğu süreçte arkadaşlarının kendilerine ve ailelerine cemaat çıktığını kaydeden Özdemir, şunları anlatım etti:

“Çocuklarım hapishanede ziyarete geliyordu, beni görüşme ederken oralarda büyüdü çocuklarım tabiri caizse.'

'Bir derinti avlu dağıldı'

Özdemir, 28 Şubat sonrası nice insanoğlunun kıygın edilmiş bulunduğu yorumunu yaparak, şunlara değindi:

“Bir derinti avlu dağıldı, insanoğlu eşlerinden boşandı, evlatları vazgeçme etti, yılgı müşterek cellatlık vardı bunu bildirmek aşırı zor. Kimse demedi bu insanoğlu adalet, adalet arayışında. Beş dakikalık müşterek temaşa hakeza hayatların mahvolmasına etken olması muhtemel mi? Yaşadıklarımız esnasında ‘Haksız yere asıyorlar' diyerek müşterek öykü vardı hani, onun gibi davrandık. ‘Haklı olsalar şimdi mı iyiydi?' diyerek düşündük, duruşumuz oydu. Mecburi müşterek duruştu bu, apayrı ne yapabilirdik ki… Biz mazlumlar düşüncesince Kudüs etkinliği düzenlemiştik ve başımıza bunlar geldi.”

Kaynak: AA