Dursun Caymaz
[email protected]

Bugün sabah saatlerinde İBB'ye bağlı yaklaşık 50 kişilik zabıta ekibi, Mevlanakapı ve Silivrikapı arasındaki bostanlara gelerek bostancıların barakalarını yıkmaya başladı.

15.35

Çevik kuvvet desteği ve iş makinalarıyla öğleden sonra tekrar tarihi bostanlara gelen İBB ekibi, yıkıma tarihi Yedikule Kapısı’nın hemen çıkışındaki bostandan başladı. Barakaların yıkılması gerekçe gösterilerek bostanlara sokulan iş makinaları bostanlardaki mahsullere de büyük zarar verdi. Şu saatlerde yıkım devam ediyor.

14.50

Bostancılar ve destek vermeye gelen halkın yıkımın hukuksuz olduğuna tepki göstermesi üzerine geri çekilen İBB yıkım ekibi, öğleden sonra polis eşliğinde yine bostanlara geldiği bildirildi.

12.00

Yıkıma tepki gösteren bostancılar bu barakalara malzeme ve bostancılıkta kullandıkları aletleri koyduklarını söyledi.

Yedikule'de bostancılık yapan ve konuya ilişkin bilgi aldığımız Bostancı Ahmet Bey, bostanı Milli Emlak'tan kiraladığını, İBB'nin bu yıkım hakkını nereden nasıl aldığını bilmediğini söyledi. Belediye ekiplerinin yıkıma Mevlanakapı ve Silivrikapı arasındaki barakalardan başladığını söyleyen Ahmet Bey, tedirgin olduklarını söyledi.

Konuya ilişkin BirGün'e konuşan Haziran Hareketi Fatih Yürütmesi'nden Hüseyin Coşkun, yıkım ekibine tebligat sorulması üzerine ekibin cevap veremediğini ve 'öğleden sonra polisle geleceğiz göreceksiniz' diyerek, bostancıları tehdit ettiğini söyledi. Çoşkun ayrıca gelen ekibin elinde barakaların yıkımıyla ilgili bir tebligat olmadığını, hukuksuz bir uygulamayla karşı karşıya olduklarını ekledi.

Kaynak: Birgun.net