Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Tarihi Yarımada'ya eş koşma koşmak, o yarımadayı hükmetme fail ne im var ise bu şehre ihanettir.' dedi.

Başbakan Davutoğlu, İstanbul'da Süleymaniye Camisi'nde 'Medeniyetimizin Mimarı Sinan'ı Anlamak' programında konuştu

Ahmet Davutoğlu, 'Şimdi müşterek saymanlık vaktidir arkadaşlar, herkesin saymanlık vakti. Eğer müşterek gemiyle İstanbul'a akilane yaklaşıyorsanız, müşterek tarafta Süleymaniye, başka tarafta da Gökkafes denilen müşterek ucube taraf yana durduğunda bizim soy sop Mimar Sinan'dan on paralık öğüt almamış sanarak insanoğlu üzülüyor, mahvoluyor. Tarihi Yarımada'ya eş koşma koşmak, o yarımadayı hükmetme fail ne im var ise bu şehre ihanettir. Aynı şeyi Zeytinburnu kuleleri düşüncesince de söylerim, başka binalar düşüncesince de...' dedi.

'Hepimizin en birincil rolü doğacak nesillere en güzel biçimde bırakmaktır'

İstanbul'u doğacak nesillere en güzel biçimde bırakmanın birincil müşterek fariza olduğuna özen çekici Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:

'İstanbul'u korumaktan hâlâ eren müşterek fariza olmaz bizlere ve herkesin en birincil görevi, bu şehri, delibozuk yerine devraldığımız bu şehri doğacak nesillere en güzel biçimde bırakmaktır. Mimar Sinan'dan öğüt almış olsaydık, o baş döndürücü zikrettiğimiz Mimar Sinan'ın aşkını, sevdasını hakkıyla kalben hissetmiş olsaydık, bu eren şehre, bu eren kentin doğasına, dokusuna, geçmişine ekşi asar yapmış olup eş koşma koşmazdık. Açık müşterek muhasebeyle söylüyorum, bizler sorumluyuz ve daim bu arada bu Mimar Sinan gününde, Mimar Sinan'ın huzurunda, Mimarlar Günü'nde, ilkin mimarlar kazanmak neredeyse halis muhlis cümle erbabına ve ilkin belediyeler kazanmak neredeyse halis muhlis evcil yönetimlere ve ilkin Çevre ve Şehircilik Bakanımız kazanmak neredeyse halis muhlis bakanlarımıza en açıkça ve kupkuru talimatımız, artık bu şehre cembiye kadar saplanan tek im yapılmayacak.'

Kaynak: AA