İZMİR - Tezcan Ekizler

Dünyanın en büyük açık hava çarşılarından biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Başbakan Binali Yıldırım'ın desteğiyle gelecek yıl kurulacak 128 kamerayla daha güvenli hale gelecek.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 176 hektarlık alanda kurulu tarihi çarşının 350 yıla yakın süredir kentin ticari yaşamına önemli katkılarda bulunduğunu belirterek çarşının çevre illerden gelen ziyaretçiler ve turistlerin de gözde alışveriş merkezi olduğunu anlattı.

Dünyanın en büyük açık hava çarşıları arasında yer alan Kemeraltı'nda 12 bin esnafın iş yaptığını aktaran Kaya, çarşının organize sanayilerden bile daha büyük olduğunu ve daha fazla istihdam sağladığını dile getirdi. Kaya, AVM'lerin son dönemlerde ön plana çıkmasıyla vatandaşın ilgisini çekmeye ve tarihi alanı canlandırmaya yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Çarşıda yaşanan güvenlik sorunlarının önüne geçilmesi konusunun gündeme geldiğini ve Başbakan Binali Yıldırım'ın esnafın MOBESE kamera isteğini geri çevirmediğini belirten Kaya, "Sayın Başbakanımız söz konusu Kemeraltı olunca elini taşın altına koydu. Sayın Başbakanımızın desteğiyle ilk ödenek geldi. Çalışmalara kasım ayında başlanacak." diye konuştu.

''2017, Kemeraltı Çarşısı'nın yılı olacak''

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda MOBESE kameralarının takılacağı 34 noktanın tespit edildiğine işaret eden Kaya, çarşının 128 güvenlik kamerasıyla 7 gün 24 saat izlenebileceğini söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"2017 yılında MOBESE kameralarının hizmete girmesiyle birlikte çarşımız daha güvenli hale gelecek. İşlerimiz daha çok artacak. Zaman zaman bazı çevreler İzmir'in en eski çarşısı Kemeraltı'yla ilgili olumsuz şeyler ortaya atıyorlar. Biz her fırsatta çarşımızın ne kadar güvenli bir alan olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Kameraların hizmete girmesiyle çarşımız yine eski kalabalık günlerine kavuşacak. Kazanan İzmir'imiz, kent ekonomisi olacak. 2017, Kemeraltı Çarşısı'nın yılı olacak. Artık çarşımız hak ettiği yere gelecek. Binali bey sağ olsun ne istersek hemen yerine getiriyor. Geçen aylarda esnafımız Turizm Enformasyon Bürosu istedi, Başbakanımızın talimatıyla hemen büromuza kavuştuk. Bize bu kadar iyilik yapan Başbakanımıza Ankara'ya gidip teşekkür edeceğiz."


Kaynak: AA