Stratfor’un e-postalarında, kuruluşun Sabah gazetesini konfedere partnerleri olarak seçmesi ile ilgili çok sayıda yazışma bulunuyor. Hürriyet Daily News ile ortaklığı bulunan Stratfor’un uzmanları, siyasi yelpazenin diğer tarafını temsil eden bir gazete ile ikinci bir partnerlik anlaşması yapma isteğini dile getiriyor. Siyasi İslam üzerine yaptığı çalışmalarla ünlü Ortadoğu uzmanı Kamran Bokhari, 18 Mart 2010’da kurumsal iletişim ve idari işlerden sorumlu Meredith Friedman arasında şöyle bir yazışma geçiyor:

Kamran Bokhari: “Meredith, irtibatta bulunduğum kişi, bana Sabah grubunun teklifimizle ilgilendiğini ve gazete içinde bunu tartıştığını söyledi ve ona kısa sürede geri döneceğim.”

Meredith Friedman: “Siyasi olarak Sabah grubu nerede yer alıyor? Reva, Hürriyet ve Today’s Zaman’dakilerle görüştü, dolayısıyla Türkiye’de insanların sadece karşı taraftakilerle partnerlik kurarak kendilerine karşı çalışıldığı düşünülmesin diye birden çok partnerlik arıyorum. Sen ne düşünüyorsun? Sabah grubunun sahibinin kim olduğunu biliyor musun?”

Danışman Sabah’la konuşacak

Kamran Bokhari: “Gerek Sabah gerekse Zaman grubu hükümet yanlısı. Esas Türk irtibatım (Başbakan’ın danışmanı), ikisinden birini önerdi. Önce Sabah’la iletişim kuracağını, eğer olmazsa da Zaman’la deneyeceğini söyledi. Şimdilik Sabah’la olacakmış gibi görünüyor. Ben de birden çok partner olsun taraftarıyım.”

Friedman: “[... ] Peki, Sabah ve Today’s Zaman’ı [her ikisini de anlamında] ister miyiz? Tam işler yolunda gitmediği için umudumu kaybediyordum ki. (Taraf)