Pınar Doğan ve Dani Rodrik, kendi internet sitelerinde yayınladıkları yazıda Taraf gazetesinin tertiplerde aldığı rolü bir bir yazdı.

İşte o yazı.

“Kendimize duyduğumuz saygı, kendi imzamızla bu gazeteye herhangi bir katkı sunmaya elvermiyor.”

Balyoz tertibinde 20 yıl ceza verilen Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın kızı Pınar Doğan ve damadı Dani Rodrik, Taraf'ın yazı isteğine işte bu yanıtı verdi.

Talep Taraf gazetesi muhabirinden geldi. Muhabir Balyoz davasıyla ilgili haberlerimizde sizin de görüşlerinize yer vermek istiyoruz diyerek yazı talebinde bulundu. Ancak Pınar Doğan ve Dani Rodrik, Taraf gazetesine yanıtı, kendi sitelerinden verdi.

Sahte dijital belgeler üzerinden "Fatih Camii bombalanacaktı" başlıklarıyla haberler yapan, insanları canice planlar yapmakla suçlayıp hedef gösteren Taraf gazetesi, ellerine geçen belgelerin gerçekliğini araştırmadan günlerce çarşaf çarşaf - üstelik suçladıkları kişilerin görüşlerini aktarmadan - yayımladı.

Doğan ve Rodrik, Taraf gazetesi yazarları Ahmet Altan, Alper Görmüş ve Yasemin Çongar'ın F tipi cemaatin tertiplerine nasıl hizmet ettiğini anlattı.

Taraf, Balyoz sürecinde gazetecilik yapmadı; savunmanın ortaya koyduğu sahtecilik kanıtlarına hiç yer vermediği gibi, el birliği ile bu sahteciliklere kılıf uydurmaya çalıştı. Balyoz davası ile ilgili haberleri çarpıtmakta ve dezenformasyon üretmekte cemaatin yayın organı Zaman ile başa baş yarıştı.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın kızı Pınar Doğan ve eşi Dani Rodrik, son olaraksa Taraf'ın talebine yanıtlarını yazdı.

Eğer Taraf gazetesi şimdi gerçekten gazetecilik yapmaya karar verdiyse, dava ile ilgili olgular belgeleriyle birlikte bu blogda yer alıyor. İstedikleri gibi değerlendirebilirler. Kendimize duyduğumuz saygı, kendi imzamızla bu gazeteye herhangi bir katkı sunmaya elvermiyor.

ulusalkanal.com.tr