Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün KPSS puanıyla personel alımı için tercih işlemleri başladı. Peki Tapu Kadastro personel alımı başvurusu nasıl ve nereye yapılacak? Toplam kaç personel alınacak?

BAŞVURU TARİHİ

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için (2016-KPSS Lisans), ön lisans pozisyonlar için (2016-KPSS Ön Lisans) sınav sonuçları kullanılacaktır. Adaylar tercihlerini, 20-29 Haziran 2017 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir.

BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

15 TL olarak belirlenen tercih ücreti, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ya da ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden gerçekleştirilebilecek.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

 

Kaynak: HABER7.COM