ANKARA

Devlet büyüklerinin kullandığı kriptoluların da aralarında bulunmuş olduğu telefonların yöntemsiz dinlendirilmiş olduğu iddialarına müteveccih Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve TÜBİTAK görevlisi 28 isim üzerine oluşturulan davanın 4. duruşması sona erdi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, emektar TİB Başkanvekili Osman Nihat neşeli ve emektar TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu'nun da ortada bulunmuş olduğu vakfedilmiş sanıklar, birtakım tutuklanmadan sanıklar, maznun avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile TÜBİTAK hukuksal benliğinin de ortada arazi almış olduğu nice karışan avukatı katıldı.

Duruşmada uydurma meydan maznun avukatları, defans tanıklarının korunması düşüncesince siper tedbirleri uygulanmasını arzu etti.

'Paralel yapıdan çekinen şevahit bizlere anlattıklarını burada anlatamıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın da uydurma alarak, 'Deliller dair tığ de delil bulmada ağır başağrısı çekiyoruz. Paralel yapıdan çekinen ortak baş döndürücü tanık, bizlere anlattıklarını burada anlatamıyor. Bunun rapora geçmesini istiyorum' dedi.

Daha sonradan birtakım tanıkların beyanın alınmasına geçildi.

Sanıkların tutukluluğunun devamına değişmeyen verildi

Duruşmaya zeval vakti arasının peşi sıra bitmeme edildi. Bu kez vakfedilmiş sanıklar ve avukatlarının boşaltma talepleri alındı.

Tahliyeye bağlı beyanları tahsil edilen sanıklar, günahsız olduklarını, iddianamede doyurucu deliller bulunmadığını savunarak tahliyelerini arzu etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Verilen aradan sonradan sonucu açıklanan mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına değişmeyen vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Durmuş Koçak, Zafer Fatih Beyaz, Barış Kılıç


Kaynak: AA