ANTALYA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO 2016 Sergi Alanı'nda gazetecilerin gündemdeki süt tartışmalarına bağlı sorularını yanıtladı.

Sanayicilerin mahsus miktarda sütün, süt tozuna dönüştürülmesine müteveccih dayanak noktası talebinde olduğunu tabir fail Çelik, şöyleki konuştu:

'Et ve Süt Kurumu birlikte İç Anadolu'da birlikte de Ege'de peyda etmek kadar iki merkezde sütün süt tozuna dönüşmesiyle ait emek harcamaları inşallah bu hafta tamamlayacak ve istem fazlası sütün buralarda süt tozuna dönüştürülmesi dair çalışmaya başlamış bulunuyoruz. İnşallah gelecek hafta bu konudaki üreticilerin talepleri adına mevrut olacak. Bu bildirme fazlası sütün süt tozuna dönüşmesini gerçekleştirmiş olacak.'

'Domates üreticisi müsterih olsun'

Çelik, Rusya kriziyle domates fiyatlarında başağrısı yaşandığının hatırlatılması üzerine, 'Şu anda domatesin hali nispetle iyi, gelecek günlerde kısaca april ayına akıllıca üretimde farklı bildirme fazlası olacak. Sürekli piyasaları izliyoruz, izlem ediyoruz. Üreticilerimiz bu yönüyle müsterih olsun' dedi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA