Takvim gazetesi, dün Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamaya rağmen skandal haberlerini sürdürdü.

"Başak öğretmenin rapor problemini kocası da çözemedi, sen de mi okula gitmedin" manşetiyle duyurulan haberde "HDP Eşbaşkanı Demirtaş, 774 gün rapor alan eşini savunmaya kalktı. 'Düşük yaptı, 112 gün yattı' diye çıkıştı. Ama hesap tutmadı' '774-112=662 gün ne oldu peki?' sorusuna tek cevap kaldı: Ailece okuldan kaçmışlar" gibi skandal ifadeler kullanıldı.

Konuya ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş dün bir açıklama yapmış ve şöyle demişti:

"Eşim Başak Hanım, bir süre önce bebek beklerken maalesef ki doğum yapmadan bebeği karnındayken kaybetmiş ve bir dizi ameliyat geçirmek durumunda kalmıştır. Ameliyat sırasında ve sonrasında yaşanan bazı komplikasyonlar neticesinde de daha ağır sağlık sorunlarına maruz kalmıştır. Bütün bu tedavi süreçleri yakın ailemiz dışında sadece doktorları tarafından bilinmiştir. Hastalığı ve tedavisi döneminde bile köydeki okuluna devam etmiş ve çocukların mağdur olmaması için gayret etmiştir." 

"Bu yıl, biraz da benim ısrarımla yurt içinde ve yurt dışında yeniden bir dizi ameliyat ve tedavi sürecine girmiştir. Bütün bu süreçler doktor raporları ve hastane kayıtlarıyla sabittir. Ancak dünyanın en büyük hırsızlık şebekelerinden biri, günlerdir adeta eşim devletin kasasını soyup soğana çevirmişçesine adice yayınlar ve saldırılar yapmaktadır."

Demirtaş'tan eşiyle ilgili haberlere açıklama

İşte Takvim'in çirkin manşeti:

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr