İSTANBUL- Taksim Meydanı'nda başlayan "Duran Adam"lar eylemi devam ediyor.

 

Saat 17.30 sıralarında gelen Mine Dost ise duran adamlardan farklı bir eyleme imza attı. Dost, metro çıkışında müzik dinleyerek bikinili dans etmeye başladı. Bazı eylemciler Dost'a alkışlarla destek verirken isminin Ümit olduğu öğrenilen türbanlı bir kadın duruma tepki gösterdi. Ümit çevrede toplananlara seslenerek "Sizlerde bu rezilliği seyrediyorsunuz değil mi? Bu modern ben gericiyim değil mi? Ben Atatürkçü değilim değil mi?" diye tepki göstermeye başladı. Mine Dost ise " Saygı. Ben insanım. Benim Allahım kalbimde" diye karşılık verdi. Çevrede bulunun vatandaşlar da araya girerek kadını uzaklaştırmaya çalışsa da başarılı olmadı. Çevrede bulunan bir vatandaş "Sen Atatürkçü olamazsın" diye bağırınca emekli öğretmen Ümit çileden çıktı. "Ben senden yüzbinkere fazla Atatürkçüyüm" diye karşılık veren kadın "Hepimiz kardeşiz. Benim başım kapalıdır. Ben sana birşey söylüyor muyum. Mahvettiniz bu ülkeyi. Dediğinizi dediniz. Dün burada hareketsiz duranı ben de evde alkışladım.Ama bu vatanı yıkmak dökmek insanlık mı?" diye bağırdı.

 

Ümit, kendisini şov yapmakla suçlanan 2 kişinin de üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Bu anlarda kısa süreli arbedeler yaşandı. Olay yerine gelen sivil polis ekipleri Ümit'i uzaklaştırdı.

 

Anne ve babasının Türk, kendisinin Almanya doğumlu olduğunu ifade eden Dost ise "İnsanları düşündürmek istedim. Özgürlük ve insanlık istiyorum" diye konuştu.

 

İKİNCİ KEZ SOYUNDU

Elbiselerini giydikten sonra olay yerinden uzaklaşan Mine Dost saat 19.00 sıralarında yeniden soyundu. Bunun üzerine polis ekipleri Dost'a önce kimlik kontrolü yaptı. Polis otosuna bindirilen Dost burada polis tarafından kısa süre sorgulandı. Ardından da ifadesi alınmak üzere Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.