SİNOP - Gökhan Gücüklüoğlu

Sinop'ta, 1958 yılında kurulan ve uzun yıllar farklı liglerde mücadele ettikten sonra maddi sorunlar nedeniyle 1976'da kapanan Sinop Tersanespor Kulübü, yaklaşık iki yıl önce tekrar faaliyete başladı.

Kulüpte altyapı sorumlusu olarak görev alan antrenör Tayfun Ertem, bir yandan verdiği eğitimle geleceğin futbolcularını yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da takım otobüsünü kullanarak oyuncularının antrenmanlara ulaşımını sağlıyor.

Antrenör Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop Tersanespor Kulübünün maddi açıdan zorlukları olduğunu, içinde bulundukları durum nedeniyle fedakarlık yapmak istediğini belirtti.

Maddi imkansızlık aşılıncaya kadar takım otobüsünü sürmeye devam edeceği belirten Ertem, "Antrenörlüğüm öncesinde özel bir şirketim vardı. Orada büyük araçlar kullandım. Şimdi de takımın şehir içindeki antrenmanlarında otobüsü ben kullanıyorum. Zor tabi, kolay değil ama kolayı zaten herkes başarır. Ben zoru başarmak istediğim için bunu yapıyorum." diye konuştu.

"Oyuncularım bana şoför gözüyle bakmıyor"

Sporu çok sevdiği için işin daha çok başarı tarafıyla ilgilendiğini dile getiren Tayfun Ertem, oyuncularının kendisine olan bakış açılarının çok olumlu olduğunu aktardı.

Takım otobüsünü kullanacak bir şoförün işe alınabilmesi için kulübün belirli bir ekonomik düzeye ulaşması gerektiğinin altını çizen Ertem, şu ifadeleri kullandı:

"Oyuncularım bana şoför gözüyle bakmıyorlar. Zaten öyle bir durumda takım otobüsünü kullanmayı bırakırım ama kulübümüz belirli bir ekonomik düzeye ulaşıncaya kadar bunun böyle gitmesi gerekiyor. Bir gün kulüp o noktaya geldiğinde zaten yöneticilerimiz konuyu iyi bir şoförle halledeceklerdir. Profesyonel açıdan düşünürsek yaptığımız normal bir olay değil. Aslında ben profesyonelce düşünüyorum ancak şartlar sebebiyle amatörce hareket ediyorum. Yaptığım işi sevdiğim için bundan gocunmuyorum. Bir gün tüm taşlar mutlaka yerine oturacaktır."

Oyuncuları Ertem'den memnun

Kulübün altyapısında futbol oynayan oyuncular da antrenörlerinden memnun.

Mertcan Duru, antrenörleri Tayfun Ertem'i çok sevdiklerini belirterek, "Kendisi gerçekten büyük bir özveri göstererek bize yardımcı oluyor. Saha içinde antrenmanlarımızı yaptırıyor. Daha sonra otobüsümüzü kullanarak bizi gideceğimiz yere götürüyor. Biz kendisinden çok memnunuz." diye konuştu.

Yusuf Emre Altın ise Ertem'in kendilerine her konuda yardımcı olduğunu ve kendisinini çok sevdiklerini vurguladı.

Kaynak: AA