DİYARBAKIR

Kırsaldaki saldırılarını şehirlerde sürdüren PKK'lı teröristlerin eğitimi hedef alan eylemleri nedeniyle ilçeden ayrılmak zorunda kalan öğrenciler eğitimlerini geçici olarak sürdürdükleri okullarda karnelerini aldı.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine ve ilçelere taşıyan, hendek kazıp barikat kuran, yollara, hendeklere ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlerin saldırılarından duydukları endişe sonucu aileleriyle farklı il ve ilçelere yerleşen Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki öğrenciler eğitimlere başka okullarda devam ediyor.

Terör mağduru öğrencilerden Ö.F.Ş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısından dolayı uzun bir süre derslerinden geri kaldığını söyledi.

'Teşekkür belgesi aldım ama daha iyi olmasını isterdim'

'Silah seslerinden dolayı ders çalışamıyorduk. Ne elektrik ne de suyumuz vardı. Biz de evimizden çıkmak zorunda kaldık. Teşekkür belgesi aldım ama daha iyi olmasını isterdim. Kendi okulumda almak daha güzel olurdu. Misafir olduğumuzdan dolayı kendimizi yabancı gibi hissediyoruz' dedi.

'Takdir almama rağmen o heyecan ve sevinci hissedemiyorum'

8.Sınıf öğrencisi E.B de Sur'daki okullarının güvenli olmadığını, okula giderken çoğu zaman korku yaşadıklarını anlattı.

Sur'da eğitim gördüğü okulunu çok özlediğini dile getiren E.B, 'Her zaman bir çocuğun eli silahlı insanları görmesi güzel bir şey değil. Takdir belgesi almama rağmen o heyecan ve sevinci hissedemiyorum. Kendi okulumda olsaydım daha sevinçli olacaktım. Bu olayların bir an önce bitmesini ve kendi okuluma kavuşmayı istiyorum' diye konuştu.

'Sur'da bomba ve silah seslerinden ders çalışamıyorduk'

6.sınıf öğrencisi İ.G ise terör saldırılarından dolayı okulunun değiştiğini ifade etti.

İ.G, öğretmenlerinin eğitimlerini sürdürmeleri için kendilerine destek olduğunu aktararak, 'Sur'da bomba ve silah seslerinden ders çalışamıyorduk ama orada arkadaşlarım çoktu. Birçoğu evlerini taşıyıp başka okullara gitti' ifadelerini kullandı.



Kaynak: AA