"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 18. duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 10 tutuklu sanık ile başka suçtan tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar katıldı. Müştekilerden Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mustafa Kaplan ve Bünyamin Ateş de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, müştekilerin dinlenilmesiyle ilgili mahkemenin bir planlama yapmasını ve böylece müştekilere sorulacak soruların hazırlanabileceğini belirterek, kendilerine planlamadan sonra makul süre verilmesini istedi.

Tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, haklarındaki iddiaların konuşularak açığa çıkabileceğini belirterek, hakkında çok sayıda kovuşturma ve soruşturma olduğu için delilleri incelemeye yeterince fırsat bulamadığını ifade etti.

Beyanı sorulan bazı sanık avukatları da delilleri incelemek ve savunmalarını hazırlayabilmek için kendilerine makul süre verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, müştekilerin dinlenilmesiyle ilgili bir planlama yapılması ve sanık avukatlarına makul süre verilmesi talepleriyle ilgili değerlendirme yapmak üzere duruşmaya bir süre ara verdi.

Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, bir numaralı sanık Fetullah Gülen ile tutuklu sanıklardan Karaca, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek"le suçlanırken, diğer 31 sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA