İnce de dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyerek, “O dosyayı siz hazırlattınız.” ithamında bulundu. Tartışmayı polemik boyutundan çıkaran iddiaya göre İnce, savcılığa başvuran Fatma B.’ye şikâyetini geri alması için yargılama ve avukatlık masraflarını karşılama taahhüdünde bulundu. Şikâyetçi tarafın bunu kabul etmesi üzerine de 8 bin 500 liralık taahhütname imzalandı. 16 Nisan 2012 tarihli taahhütnamenin altında İnce’nin vekili sıfatıyla avukatı Haluk Pekşen’in imzası bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce arasındaki ‘taciz’ polemiği büyüyor. Arınç, önceki günkü gensoru görüşmelerinde tartıştığı İnce’ye, “Şu Meclis’te 550 kişi var. Ahlaktan, adaletten, namustan bahsedecek olsak sizin en son konuşacak olmanız lazım. Çünkü bu Meclis’te birçok milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekeleri var. Bu milletvekilleri içinde bir tek cinsel taciz dosyası size ait.” dedi. İnce de, “Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz. O dosyayı siz hazırlattınız, Muharrem İnce’yi susturmak için savcıya talimat verdiniz.” savunmasını yaptı. Polemik dün de sürdü. Arınç, İnce’nin istifa etmesini isterken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da gereğini yapması çağrısında bulundu. İnce de yaptığı yazılı açıklamada, iddiaların iftira olduğunu, Arınç’la yargıda hesaplaşacağını bildirdi. İnce’nin suçlamayı kesin bir dille reddetmesine karşılık ortaya atılan yeni bir iddia kafaları karıştırdı. Tartışmayı polemik boyutundan çıkaran iddiaya göre İnce, kendisi hakkında savcılığa şikâyette bulunan Fatma B.’ye şikâyetini geri alması için yargılama ve avukatlık masraflarını karşılama taahhüdünde bulundu. Şikâyetçi tarafın bunu kabul etmesi üzerine de 8 bin 500 liralık taahhütname imzalandı. 16 Nisan 2012 tarihli taahhütnamenin altında İnce’nin vekili sıfatıyla avukatı Haluk Pekşen’in imzası bulunuyor. Taahhütnamede şu ifadeler yer alıyor: “Fatma B. ile Muharrem İnce arasında akdolunan 16.04.2012 günlü sulh ve ibra sözleşmesi gereğince, sözleşmenin taraflarından Fatma B.’nin bugüne kadar katlanmak durumunda kaldığı tüm yargılama giderleri ve avukatlık vekalet ücreti olarak toplam 8 bin 500 TL’yi, 23.04.2012 günü Fatma B.’ye ödemeyi kabul ve taahhüt ederim.” Bu taahhütname gereği Fatma B. için bankaya 4 bin TL yatırılıyor. Banka dekontuna göre Fatma B., bu parayı çekiyor. Ancak paranın geri kalanı İnce tarafından ödenmiyor. Bu yüzden Fatma B. şikâyetini geri çekmiyor.

‘MADEM YALANCIYIM, NEDEN         TAAHHÜTNAME İMZALADI?’

Zaman’ın ulaştığı Fatma B., taahhütnameyi doğrularken, anlaşmanın gereği yerine getirilmediği için şikâyetini geri almadığını söyledi. “Madem ben yalancıymışım ve bana mesaj çekmemiş, neden taahhütname imzalıyor?” diye soran Fatma B., CHP Grup Başkan Vekili’nin kendisini haraç almakla suçladığını, ancak bu konuda savcılığa yaptığı şikâyetin takipsizlikle sonuçlandığını belirtti. Fatma B.’nin avukatı Mehmet Bey de, İnce’nin taahhüde uymadığını, gerçekleşseydi şikâyetlerin geri alınacağını vurguladı. Bütün bu iddialar karşısında ne söyleyeceği merak edilen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’ye ise telefonu kapalı olduğu için ulaşılamadı.

Zaman-HÜSEYİN KELEŞ, BAYRAM KAYA İSTANBUL, ANKARA