MIPIM 2016’da konferans bölümünde de Tabanlıoğlu Mimarlık iki ortağı ile yer aldı. Murat Tabanlıoğlu “Türkiye’deki Mega Projelere Mimari Bakış” oturumunda, Melkan Gürsel ise “ Geçmişin ve Geleceğin Şehirleri” başlığı ile konuşmacılar arasında yer aldı.

Fransa’nın Cannes kentinde 15 – 18 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın mimarlık ve gayrimenkul alanlarındaki önemli temsilcilerinin bir araya geldiği MIPIM 2016’daki özgün standıyla Tabanlıoğlu Mimarlık bu yıl üçüncü kez katıldı.

İstanbul’un yanı sıra Ankara, Doha, Dubai ve Londra ofisleri ile projelerinin yarısından fazlasını uluslararası arenada gerçekleştiren Tabanlıoğlu Mimarlık, başarılı çalışmalarıyla ödüller kazanmaya MIPIM 2016’da da devam etti.

ÖDÜL ULUSLARARASI ARENADA DA YANKI BULDU

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Kazakistan’da gerçekleştirdiği Astana Tren İstasyonu projesi, Bu yıl on beşincisi gerçekleşen Architectural Review MIPIM Future Projects Awards (MIPIM AR Future Awards 2016) Big Urban Projects – Büyük Ölçekli Kentsel Proje dalında en iyi proje seçildi. Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM AR Future Awards 2016 ödüllerini dün gece JW Marriott Otel’de düzenlenen törenle aldı.

MIPIM’in fuar ve ödül bölümlerinde öne çıkan Tabanlıoğlu Mimarlık, konferans bölümünde de iki ortağı ile yer aldı. Murat Tabanlıoğlu, 15 Mart’ta Kalebodur sponsorluğunda “Türkiye’deki Mega Projelere Mimari Bakış” başlığı altında Ruby salonunda gerçekleştirilen oturumda konuşmacılar arasında yer aldı. Açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın yaptığı panelin moderatörlüğünü Cüneyt Özdemir üstlenirken, Murat Tabanlıoğlu ile birlikte Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Enis Öncüoğlu ve Murat Kader konuşmacılar arasında yer aldı.

MELKAN GÜRSEL: BU ORTAMIN BİR PARÇASI OLMAYI ÖNEMSİYORUZ

Melkan Gürsel de, MIPIM 2016’da dün İnnovation Forum, Hall 2’de gerçekleştirilen “Şehirlerin Geçmişi ve Geleceği” başlıklı konferansta konuştu. Katılım ve ödül ile ilgili değerlendirme yapan Melkan Gürsel, “MIPIM sektörün uluslararası en önemli buluşmalarından ve uluslararası projeler gerçekleştiren bir mimarlık ofisi olarak bu ortamın bir parçası olmayı önemsiyoruz. Bu organizasyonun değerli öğelerinden biri olan, Architectural Review gibi köklü bir derginin içinde yer aldığı ödülü bir kez daha kazanmaktan mutluyuz” dedi.

Kaynak: DHA