Hayatta kalabilmek için mücadele veren Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine 5 TIR yardım malzemesi yola çıktı.

Arnavutköy Trabzonlular Derneği Suriye'deki insanları görmezden gelmeyerek yaptığı örnek davranışı ile bütün vatandaşları yardım için bir olmaya davet ediyor. 

Suriye topraklarında yaşanan bu büyük dramın bir gün son bulacağını ifade eden Arnavutköy Trabzonlular Dernek Başkanı Yunus Gürdamur, Suriye halkının yanında olduğunu ve dernek olarak yardımlarının artarak devam edeceğini söyledi. 

Gürdamur, yaşananların çok acı olduğunu hiç bir vatandaşın bu zulme maruz kalmaması gerektiğini kötülüklerinde bir gün karşılığını bulacağını söyleyerek sözlerine devam etti;

"Suriye'de açlıktan günden güne eriyen savaşın ortasında kalmış insanların çığlıklarını duyduk. Hemen dernek olarak harekete geçtik ve 5 TIR yiyecek, giyecek genel ihtiyaçları karşılayacak malzemeleri Allah'ın izni ile gönderiyoruz. Bize düşen bu Müslüman kardeşlerimize yardım etmek ve sahip çıkmaktır. Sivil Toplum Kuruluşlarının temel amacı sosyal ve kültürel faaliyetleri yürütmektir. Bizler bu bilinç içerisinde açlıkla mücadele eden Suriyeli kardeşlerimize çok değerli iş adamlarımızın ve saygı değer dernek üyelerimizin katkılarıyla bu yardımı Arnavutköy Trabzonlular Derneğimizin öncülüğünde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle organizasyona katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz" dedi.

 

Kaynak: HABER7.COM