GAZİANTEP

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli 120 terzi, mesleki dayanışmayı artırmak için oda kurdu.

Suriye Terziler Odası Başkanı Hasan Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte çok fazla Suriyeli terzi olduğunu, bunların sıkıntılarına çözüm bulmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Öncelikle sosyal medya üzerinden örgütlendiklerini anlatan Halil, "İş arayanları ve işçi isteyenleri bu platformda buluşturduk. Daha sonra bu işi resmiyete dökmeye karar verdik ve odamızı kurduk." dedi.

"Türkiye'ye yük olmadan vergi vererek sorumluluk almak istiyoruz"

Suriye Terziler Odası olarak üyelerinin mesleğini sürdürmesine katkı vereceklerini dile getiren Halil, şunları kaydetti:

"Yeni kurulmamıza rağmen 120 üyemiz oldu. Suriyeli gençlere Türkiye'nin kültürünü, adetlerini, geleneklerini de öğretmek istiyoruz. Bunun yanı sıra Türk terzilerle de irtibat halinde olacağız. Onlarla da iş birliği içerisinde olacağız. Şimdiden onlara da işçi sağlamaya başladık. Hem onların işi görülüyor hem de bizim hemşehrilerimiz mesleklerini sürdürüyor. Türkiye hükümetine ve birbirimize yardımcı olmak istiyoruz. Türkiye bize kapılarını yüreğini açtı. Biz de bunun karşılığını vermek istedik. Türkiye'ye yük olmadan üreterek, fikir vererek, vergi vererek sorumluluk almak istiyoruz. En büyük hayalimiz sokakta dilencilik yapan çocuklara terziliği öğretmek."

Muhabir: Feride Pelin İnal




Kaynak: AA