HALEP

Genelde Suriye halkının yaşadığı dramın özelde de Azez'de yaşananların yansıtıldığı tablolarda ayrıca Suriye'nin doğal güzelliklerine ve Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na yer verildi.

AA muhabirine konuşan ressam Ahmed, resim yapmaya küçük yaşlarda başladığını, önceleri giysi tasarım işiyle ilgilenirken daha sonra ressamlığa yöneldiğini aktardı.

Resmettiği pek çok tablonun Halep'te kaldığını belirten Ahmed, Azez'e göç sırasında bir süre resim yapamadığını ancak buraya yerleştikten sonra yaptığı resimlerle ülkede yaşanan savaşa, kadınların ve çocukların yaşadığı drama, şiddete ve çocukların masumluğuna ışık tutmaya çalıştığını aktardı.

Resimleriyle sergiye katkıda bulunan İsmail ise sergi bünyesinde Zeytin Dalı Harekatı'nı anlatan iki tablo olduğuna işaret etti. İsmail, tablolardan birinde, "biri Özgür Suriye Ordusu diğeri de Türk ordusunu temsil eden iki kolun Suriye halkına yardım için uzandığını" anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Serginin koordinatörü Muhammed Ebu Vahid de "Kalemle randevu" temasıyla düzenledikleri ve hazırlık işlemleri bir ay süren sergiye halkın ilgisinin yüksek olduğunu vurguladı.

Ebu Vahid, sergilenen tabloların, Türk ordusunun başlattığı harekatla eş zamanlı olarak bölgedeki insani durumu ele aldığını dile getirdi.

Muhabir: Mohamad Misto,Gülşen Topçu

Kaynak: AA