KONYA - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 'Bugünlerde AB'nin 'Şöyle yapsak da mı versek, hakeza yapsak da mı vermesek' diyerek tartıştığı 3 milyar avro destekten lakırtı ediliyor. Henüz kendisi namevcut da sözü dolaşıyor ortalıkta. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı kendisine zaman Suriyeli öğrencilere verdiğimiz eğitimin maliyeti 3 milyar avronun üzerindedir.' dedi.

'Uluslararası topluluğun duyarlılığından kıvançlı değiliz'

Uluslararası kamuoyunun, Suriyeli mültecilerin sorunlarının çözümü dair duyarlılığının çıtırbom bulunduğunu tamlayan Avcı, 'Uluslararası topluluğun duyarlılığından elhak kıvançlı değiliz. Yeterince duyarlılık gösterdiklerini söyleyemem. Evet, UNICEF zat kadar elinden geleni hazırlamaya çalışıyor, baş döndürücü bir tomar yakınma etmiyoruz fakat UNICEF'in, BM'nin ve arsıulusal camianın bu mevzularda hâlâ duygun olmasını bekleyivermek hakkımız.' halinde konuştu.

'Türkiye'de eğitim talim çağlarında 750 bin Suriyeli öğrenci var. Bunların 350 bini Milli Eğitim Bakanlığı çeşidinden öğrenime edilgin durumda.' bilgisini sağlayan Avcı, mevki okullarının yanında kamplarda ve sivil polis polis maşer kuruluşlarınca oluşturulan hususi eğitim merkezlerinde eğitimlerin sürdüğünü kaydetti.

Eğitimde kalitenin artırılması çalışmaları

Eğitimde fiziksel ve beşeri altyapıyı imar etmek düşüncesince çalıştıklarını tamlayan Bakan Avcı, '4+4+4 düzenlemesi oturdu, arka dönüşler olumlu. Artık dünkü okullar, derslikler, hoca alımları düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceğiz. Bundan sonradan hâlâ bir tomar eğitimin niteliğinin artırılması, ibret programımızın, müfredatımızın güncellenmesi düşüncesince çalışmalarımıza çokluk vereceğiz. Önceliklerimiz hâlâ baş döndürücü kaliteye yönelik.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA