GAZİANTEP

Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, yardımda bulundukları Suriyelilerin acılarını kendi acıları, dertlerini kendi dertleri bildiklerini ve ortak bir geleceği inşa ettiklerini belirtti.

Bülbülzade Vakfından yapılan açıklamaya göre, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince (İyilikder), Gaziantep'te "Suriye Çalıştayı" düzenlendi.

Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Kaçmazer, Bülbülzade Vakfı Davut Özgül Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Suriye’de savaşın başladığı ilk günden bu yana İyilikder olarak özellikle sınır bölgesinde çok ciddi çaba gösterdiklerini anlattı. Kaçmazer, "Yapmış olduğumuz yardımların yanında Suriyeli kardeşlerimizin acılarını acımız, dertlerini dertlerimiz bilmemiz dolayısıyla ortak bir geleceği inşa ediyoruz." ifadesini kullandı.

"İnsanlığın yaşayacağı bir dünya inşa etmemiz gerektiğini biliyoruz"

Savaşın bu kadar süreceğini ve Türkiye'ye yansımasının bu boyutta olacağını tahmin edemediklerini dile getiren Kaçmazer, şunları kaydetti:

"Ancak bu 6 yıllık sürede bizler gece gündüz demeden Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmayı kendimize bir ilke edindik. O ezilmişlerin, yardıma ihtiyacı olanların yaptıkları dualar bizi 15 Temmuzdan korudu ve yolumuza devam ediyoruz. Bize düşen tarihi sorumluluklar var. Bizler bu coğrafyada adaletin, merhametin, insanlığın yaşayacağı bir dünya inşa etmemiz gerektiğini biliyoruz. İyilikder olarak sorumluluklarımızı yerine getirirken yapmamız gerekirken yapamadığımız birçok şey olduğunu da biliyoruz. Bu çalıştay bu açıdan çok önemlidir."

Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz de 6. yılına giren Suriye meselesinde zor ve çetin bir imtihan verildiğini vurgulayarak, "Suriyeli kardeşlerimiz alınları ak, yüzleri ak Müslümanca bir duruş sergileyerek sorumluklarını yerine getiriyorlar. Bizler bu mücadeleye başından beri destek veriyoruz. Bu açıdan bu çalıştaya çok kıymet verdiğimizi bilmenizi isteriz. Her alanda Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma içinde olarak yarının inşasını birlikte hedeflemekteyiz." dedi.

İyilikder Başkanı İbrahim Bahar da asıl hedeflerinin insanların zaruri ihtiyaçlarını gidermekle birlikte ruhlarını da doyurmak olduğunu anlattı. 

Muhabir: Zuhal Kocalar

Kaynak: AA