HATAY

Esed güçleri ve Rusya'nın Lazkiye kırsalındaki Türkmen köylerine düzenlediği saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli ailelerin Yayladağı sınırından Türkiye'ye geçişleri sürüyor.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu Türkmen ve Arap kökenli aileler, otobüsle sınırdan alınarak ilçedeki YİBO kampına getirildi. Kayıt işlemleri tamamlanan Suriyelilere İlçe Emniyet Amirliğinde geçici kimlik verildi.

İşlem ve kontrollerinin ardından Suriyeliler, akrabalarının kendilerini yanlarına almaları için ilçe merkezinde beklemeye başladı.

'Sınırda 5-6 bin kişi var'

Suriyeli Nebi Karameryem, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınırın sıfır noktasındaki Yamadi Kampı'nın üzerinden her gün savaş uçaklarının geçtiğini, bu yüzden vatan topraklarını terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ülkesinin ağır bombardıman altında olduğunu belirten Karameryem, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'Esed rejimi, köylerimizi, sınırda kaldığımız çadır kentleri bombalayınca Türkiye'ye gelmek zorunda kaldık. Çadır kentte kaldığımızda herhangi bir sıkıntımız yoktu. Yemeğimiz ve barınma ihtiyaçlarımız Türkiye'deki hayırseverler tarafından karşılanıyordu. Bizim rejime karşı dayanacak gücümüz ve kudretimiz var fakat savaş uçakları durmadan bizi bombalıyordu.

Sınırda 5-6 bin kişi var, onlar da Türkiye'ye giriş yapmak için bekliyor.'

Muhabir: Halit Demir

Kaynak: AA