HATAY

Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği (ULİSYAR) Türkiye Temsilciliği ve Hassa Ensar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ENSAR-DER) tarafından Hatay'ın Hassa ilçesinde bulunan Suriyeli 300 aileye gıda yardımında bulunuldu.

ENSAR-DER Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ULİSYAR ile beraber yürüttükleri çalışma kapsamında ilçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelere içerisinde pirinç, bulgur, şeker ve yağ gibi temel gıda malzemelerinin bulunduğu 300 yardım kolisi dağıttıklarını belirtti.

Özdemir, Suriyelilere yönelik yardım çalışmalarını sürdüreceklerini ve onların yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Öte yandan Esed rejiminin saldırıları dolayısıyla Suriye'nin Lazkiye kırsalından kaçan Bayırbucak Türkmenleri için yardımlar devam ediyor.

Türkiye'nin farklı illerinden yapılan yardımlar, Hatay Valiliği koordinesinde, Suriye tarafında sınıra yakın yerlerde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılıyor.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, dün 380 konserve, 500 ekmek, 605 kilogram muhtelif gıda, 600 litre su, 300 muhtelif giysi, 170 muhtelif temizlik maddesi ve 1 ton un yardımında bulunulduğu kaydedildi.

Muhabir: Hilmi Tunahan Karakaya, Salim Taş

Kaynak: AA