İDLİB - Burak Karacaoğlu/Levent Tok

Suriye'de binlerce hayat kurtaran Beyaz Baretlilerin kadın gönüllüleri, saldırılardan etkilenen kadınlar ve çocuklara bir çok alanda yaşam desteği veriyor.

İç savaşın yaklaşık 7 yıldır sürdüğü Suriye'de Beyaz Baretliler, hayat kurtarmak için var güçleriyle çalışıyor.

Farklı meslek dallarından olan Beyaz Baretliler, savaşla birlikte işlerini bırakıp profesyonel birer "sivil savunma"cı oldu.

Saldırılardan sonraki süreçte hayatta kalanlarla daha çok kadın Beyaz Baretliler ilgileniyor.

İdlib'de bir sivil savunma merkezinin müdürü Sabiha Şeyh İsa bunlardan biri.

"Kadınlar ile çocuklara psikolojik destek sağlıyoruz"

İsa AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kadınlar ile çocuklara acil yardım ve psikolojik destek sağlıyoruz. Hamile kadınların takiplerini yapıyoruz." dedi.

İsa, özenle seçilmiş 8 kişilik ekiple çalışmalar yürüttüklerini belirterek, unutamadığı bir anısı paylaştı:

"Ekip arkadaşlarımız bir yere enkaz kaldırmaya gitmişti. Daha sonra onlara da saldırı olduğunu duymuştum. O an kıyamet koptu zannettim."

Evli, 7 ve 3 yaşında iki çocuk annesi İsa, "Sivil savunmadan önce hemşirelik yapıyordum. Daha çok insana yardım edebilmek için bu işi seçtim. Enkaz altında kalanları kurtaran bir ekipte olmak istedim." şeklinde konuştu.

"Benim Beyaz Baretli olma amacım elimi taşın altına koymak"

İdlib sivil savunma merkezinde gönüllü Beyaz Baretlilerden Fatima Yusuf da, "Burada kadınlara ve çocuklara hizmet veriyoruz. Hamilelik öncesi ve sonrası, gebelik takibi, tansiyon, şeker ölçümleri yapıyoruz." dedi.

Yusuf, şunları kaydetti:

"Benim Beyaz Baretli olma amacım elimi taşın altına koymak. Sivil savunma gençleri çok güçlü hizmetler verdi. Binlerce kişiyi kurtardı. Ülkemiz için en iyi mücadeleyi veriyoruz."

Kaynak: AA