TBMM

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Diyarbakır'ın Sur kazasının ortak an önceki gene inşa edilmesi, zamanı ve kültürel ortamının sağlanması gerektiğine ayraç ederek, 'Bu düzenlemeyle Bakanlar Kurulunun Sur ile ait riskli düzlük sonucu üzerine, süratla inşaata başlanacak' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bildirme edilen, kamuoyunda 'torba tasarı' kendisine bilinen, 'Şanlıurfa İline İstiklal Madalyası Verilmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde, Diyarbakır'ın Sur kazasının baştan inşasının yasalı altyapısını yapmaya müteveccih sunulan önergeler ağız dalaşı yarattı.

Muhalefet, bu önergelerin akıbet anda verilmesine dirlik çıkarak, şimdi sonraları görüşülmesini istedi.

'Yıkımı yıldırı örgütü yaptı'

Önergeler üzerine bilim verici Ağbal, yıldırı örgütünün ortak süredir alanda şahısların hem canına bununla birlikte malına kast ettiğini vurguladı.

Sur'un bu noktaya elbette geldiğine bakılması icap ettiğini dile getiren Ağbal, 'Devlet, terörün ve yıldırı örgütünün meydana getirmiş olduğu yıkımı ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Ortada ortak yadımlama olmaktadır ve bu yıldırı örgütü çeşidinden meydana getirilmiştir. Sayın Başbakan Sur'un baştan yapımı ve yaşamın normale dönmesi düşüncesince oradadır. Biz çağ burada Sayın Başbakan'ın oradaki açıklamalarına dar ortak iş yapmıyoruz, kusursuz aksine Başbakan'ın ortaya koyduğu iradeyle ahenkli ortak aranjman yapıyoruz.' ifadesini kullandı.

Bakan Ağbal, Türkiye'de Sur'un haricinde da riskli alanlar bulunduğunu anımsatarak, 'Bu aranjman doğrultusunda, Bakanlar Kurulunun Sur ile ait riskli düzlük sonucu üzerine, çabucak orada inşaata başlanacak.' dedi.

'O bölgedeki insanımızı bedbaht etmek kabil ortak düşüncemiz olamaz'

Bu tasarıyla başka riskli bölgelerde elbette ortak infaz yapılacaksa Sur'da da ayrımsız uygulamanın yapılacağını kaydeden Ağbal, 'Bizim o bölgedeki insanımızı bedbaht etmek kabil ortak düşüncemiz katiyen olamaz. Oradaki insanoğlu hayatlarının normale dönmesini istiyorlar, yıldırı örgütünün kentleri ve ülkeyi terketmesini istiyorlar, silahlarını dünya dışına çıkarmasını istiyorlar. İnsanlar ortak an önceki Sur'un normalleşmesini istiyor.' değerlendirmesini yaptı.

Maliye Bakanı Ağbal, Sur ile ait projenin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 2012 senesinde ilçeye bağlı bildirme etmiş olduğu himaye bayındırlık planı ile uygun ahenkli bulunduğunu kaydetti.

Muhabir: Coşkun Ergül

Kaynak: AA