Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın İdil ilçelerinde 8 bölen yıldırı örgütü personelinin kuvvetsiz bir vaziyete getirildiği, bu ilçelerdeki operasyonlarda kuvvetsiz bir vaziyete getirilen teröristlerin sayısının 313'e eriştiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde toy ehemmiyetli ülke içi vakalara bağlı bilim verildi.

Buna göre, Sur'da 4 bölen yıldırı örgütü personeli kuvvetsiz bir vaziyete getirildi, operasyonda kuvvetsiz bir vaziyete getirilen teröristlerin sayısı 248'e çıktı. 17'si bebek 32 kişi, düzenlilik güçlerine tasdik oldu. İlçede 15 el inşası patlayıcı imha edildi, operasyonlarda imha edilen el inşası patlayıcıların sayısı 302'ye ulaştı.

İdil'de de 4 yıldırıcı kuvvetsiz bir vaziyete getirildi, ilçedeki operasyonlarda kuvvetsiz bir vaziyete getirilen teröristlerin sayısı 65'e yükseldi. İlçede 35 el inşası patlayıcı imha edildi, operasyonlarda imha edilen el inşası patlayıcıların sayısı 290'a çıktı.

Ayrıca, 5 kalaşnikof, 19 şarjör ve bin 30 fişek, müşterek roketatar, 17 el bombası, müşterek tabanca, 19 bazuka mühimmatı, 50 biksi makineli tüfek fişeği, dü atak yeleği, müşterek el telsizi ile baş döndürücü oranda ayrışık besin materyali ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir, Siverek ile Tunceli'nin Hozat ilçelerinde birer iktisap etmek gibi 3 yıldırıcı yakalandı.Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde bölen yıldırı örgütüne iane ve karyola ettikleri belirlenen 3 şüpheliye ilgili 4 evde meydana getirilen aramasında müşterek ruhsatsız av tüfeği ile baş döndürücü sayıda elektronik materyal ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bölen yıldırı örgütüne iane ve karyola icra ettikleri belirleme edilen şüphelilere ilgili 3 evde meydana getirilen aramasında örgütsel belge ve elektronik malzemeler bulundu, 4 şüpheli yakalandı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde de inhibitör polis devriyesi esnasında toprağa gömük vaziyetteki 2 bidonda yıldırı örgütü mensuplarına ilgili ayrışık çeşit ve oranda malzeme, 25 kilo un, 40 kilo fasulye, 13 kilo tuz, 7 litre ayçiçek yağı, 3 kilo makarna, 2 kilo çikolata, 17 kilo pirinç, müşterek kürek, müşterek ikiz pabuç ve 5 kilo başlı bulundu.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde de gayrikanuni yollardan Suriye'ye geçmeye çalışan, yıldırı örgütü DAEŞ personeli oldukları kestirim edilen 2 ecnebi tabiiyetli gözaltına alındı.

Kaynak: AA