DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde amme düzeni ve güvenliği sağlanan Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin kâffesi ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklar düşüncesince sokağa çıkacak yasağını kaldırmasının arkası sıra ilçeye mevrut Gazi Caddesi esnafı, temizliğin arkası sıra iş yerlerini açtı.

Evini düşkünlük fail bazısı yurttaşlar da ilçeye gelirken, vatandaşların birlikte kısmının ise evlerinden eşyalarını taşımış olduğu görüldü. Evlerine derinliğine birlikte aradan sonraları arka dönenlerden birileri da komşularıyla domino oynayarak özlem giderdi.

'Evden sevinçle koştum'

Sokağa çıkacak yasağının kaldırıldığını duygulu duymaz çalışmış olduğu eczaneye mevrut Aslan İlhan, 'Sokağın açıldığını duyunca kahvaltı yapmadan evden sevinçle koştum. İş yerime geldim. Şu anda doğruluk yapıyorum. Bu da baş döndürücü hoşuma gidiyor' dedi.

Gazi Caddesi esnafı Hüseyin Akdağ da beniz günden fazladır iş yerini açamadığını, bugüne denli boşta kaldığını söyledi.

Akdağ, er saatlerde ilçeye gelmiş olarak icra ettiği temizliğin arkası sıra iş yerini açtığını aktararak, 'Hepimiz insanız, kardeşiz, Müslümanız. Huzur olsun, insanoğlu gelsin' diyerek konuştu.

Kaynak: AA