Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana getirilen aramalarda, dizi eylem sahasından kaçmaya etkin 7 teröristin ruhsuz bir vaziyete getirilmiş olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde, yeni ehemmiyetli diyar içi vakalara bağlı bilgilere arazi verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana getirilen aramalarda, dizi eylem sahasından kaçmaya etkin 7 yıldırıcı ruhsuz bir vaziyete getirildi. Operasyonlarda ruhsuz bir vaziyete getirilen yıldırıcı sayısı 286'ya ulaştı. Operasyonda 6 nüsha Kaleşnikof piyon tüfeği, 19 nüsha Kaleşnikof piyon tüfeği şarjörü ve beraberinde nüsha el bombası ele geçirildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde meydana getirilen aramalarda, 4 yıldırıcı ile bunlara 'yardım ve yatakçılık' eden beraberinde isim gözaltına alındı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki operasyonda ise dü in içerisinde, 100 kilo amonyum nitrat, 38'i el inşası patlayıcı düzeneği durumuna getirilmiş 80 nüsha tüp, 100 m. çarpıcılık kablosu ve örgütsel belge ele geçirildi.

Hatay'ın Payas ilçesinde mevcut dü nüsha el inşası patlayıcı da imha edildi.

Kilis Merkez'de Suriye'den Türkiye'ye gayrikanuni yollardan geçmeye etkin üstünde PKK/PYD/YPG kimliği mevcut beraberinde yıldırıcı gözaltına alındı.

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki operasyonda 4 in içinde, 98 nüsha M-16 piyon tüfeği fişeği ve türlü dirim malzemeleri ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yarıcı yıldırı örgütünden kaçan beraberinde yıldırıcı düzenlilik güçlerine doğrulama oldu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yarıcı yıldırı örgütü hesabına çalışkanlık yayınlayan beraberinde isim gözaltına alındı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de Suriye'den Türkiye'ye gayrikanuni yollardan geçerek yarıcı yıldırı örgütüne silah/mühimmat aktarmaya etkin beraberinde PKK/PYD personeli terörist, beraberindeki 10 nüsha RPG-7 A/P mühimmatı, 30 nüsha el bombası ve fünyesi ile baş başa yakalandı.

Kaynak: AA