DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyona ilişkin, '6 mahallenin önemli bir kısmı temizlendi. Güvenlik birimlerimiz şişman bir yazık içinde çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız en endamsız sürede bu alanları paklamak ve Sur'u gine emniyetli ve rahat bir noktaya taşıyabilmektir' dedi.

Vali Aksoy, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Sur'da operasyonların sürdüğü mahallelerde çırçıplak vatandaşların bulunduğuna bağlı muhtelif iddiaların bahis konusu bulunduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerinin henüz evvel bu alandaki çırçıplak vatandaşları emniyetli alana boşaltma ettiğini anlatım fail Aksoy, er ve polislerin yaşlıları sırtında, evlatları kucaklarında taşıdığını vurguladı.

Bir müddet evvel dâhilen adam olmak isteyenlerin olduğunun anlatım edilmesi için asayiş birimlerinin biraz devir hassasiyetli davrandığını fakat vatandaşlardan çıkan olmadığını dile getiren Aksoy, şöyleki konuştu:

'Geçen cuma namazı haset 6 yurttaşı emniyetli alana taşıdık. Sivil vatandaşımız adam olmak istiyorsa herhangi bir kabil kolaylığı göstereceğimizi açıkladık. Güvenlik birimlerimiz de bu mevzuda duygun duruma getirildi. Çıkmak talip yurttaşlarımız var ise asayiş birimlerimiz onları alıp emniyetli alana transfer dair herhangi bir kabil hassasiyeti göstereceklerdir. Biz çırçıplak yurttaşlarımızın burnu üstelik kanamasın sanarak bugüne denli şişman bir titizlik içinde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu hassasiyetimiz ayrımsız biçimde bitmeme ediyor.'

Sur'daki operasyonda sona yaklaşıldığını dile getiren Aksoy, '6 mahallenin önemli bir kısmı temizlendi. Güvenlik birimlerimiz şişman bir yazık içinde çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız en endamsız sürede bu alanları paklamak ve Sur'u gine emniyetli ve rahat bir noktaya taşıyabilmektir' ifadelerini kullandı.

'Her kabil gereksinimleri talih çeşidinden karşılanıyor'

Aksoy, ilçede konutlarını ayrılma buyurmak durumunda küsurat ailelere herhangi bir kabil desteği sunduklarına, bu kapsamda güzeşte ay herhangi bir aileye bin teklik yardımda bulunduklarına ayraç ederek, 'Bu hafta içinde de yardımlarımızı yapacağız. Ev kiralayamayan yahut yakınlarının yanına gidemeyen aileleri 'aç ve soğukta bırakamayız' dedik ve otellere yerleştirdik. Her kabil gereksinimleri da talih çeşidinden karşılanıyor. Basit usulde mevhibe mükellefi bulunan bin 138 önemsiz esnafımıza 3 bin teklik ulama sunduk' sanarak konuştu.



Kaynak: AA