BİTLİS

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, "Süphan Dağına Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonunca 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe, çeşitli illerden 14'ü kadın 63 dağcı katıldı.

Adilcevaz Süphan Dost Derneğince organize edilen zirve tırmanışına, ellerinde Türk bayraklarıyla katılan dağcılar, yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından Süphan Dağı eteğindeki kamp alanına ulaştı.

Yürüyüşe katılan Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, 15 Temmuz'un birinci yılında Süphan Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirileceğini söyledi.

Karaman, "Belediye başkanlarımız, kurum amirlerimiz ve dağcılarımızla yürüyüşümüzü başlattık. Gece karanlık çöktükten sonra Süphan Dağı'nın ortalarında 15 Temmuz demokrasi ateşini yakacağız. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum." dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise 15 Temmuz ve demokrasi için yürüdüklerini belirterek, "15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize de şifa diliyorum. Demokrasi yürüyüşümüz hayırlı olsun." diye konuştu.

Yürüyüşe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun, kurum amirleri, dağcılar ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Harun Nacar

Kaynak: AA