İSTANBUL

Sultangazi'de nöbetçi eczaneyi soymaya çalışan maskelenmiş ve silahlı 5 kişi ile polis ortada arbede çıktı. Çatışmada, 3 agresif yaralanarak, 2'si ise kovalamaca kararı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 50. Yıl Mahallesi D Caddesi'nde nöbetçi Hayat eczanesine mevrut yüzlerinde maske, ellerinde pompalı tüfek mevcut 5 şüpheli, cezaevi girdikten ortak müddet sonradan suç duyurusu hakkında olay namına mevrut Asayiş Şube Müdürlüğü ve Sultangazi Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına içerlemek istedi.

Pompalı tüfekle acı fail saldırganlar ile polis ortada arbede çıktı. Saldırganlardan 3'ü arbede kararı yaralanırken, 2'si silahlarını atarak piyade kendisine kaçmaya başladı. Kaçan 2 saldırgan, kovalamaca kararı yakalandı.

Eczane uğrunda ellerinden ve ayaklarında vurulan 3 saldırgan, fenomen namına mevrut keyif ekiplerinin müdahalesinin arkası sıra Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Eczanede ve çatışmanın yaşandığı D Caddesi'nde takımlar tetkik yaparken, fenomen durumunda saldırganlara ilişik 2 pompalı tüfek ile onlarca gereksiz fişek görüldü.

Bu arada, bahis konusu saldırganların değişik tarihlerde 3 eczane ile 2 inhisar bayisini soydukları iddiasıyla arandıkları bildirildi.

Olayla dayalı sormaca sürdürülüyor.

Muhabir: Alptekin Soykan, Mustafa Hatipoğlu

Kaynak: AA