Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel rahatsızlanarak Ankara’daki Güven Hastanesi’ne kaldırıldı. Demirel’in hastanedeki tedavisi sürüyor.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

9. Cumhurbaşkanı Demirel’in sağlık durumuyla ilgili detaylara Sozcu.com.tr ulaştı. Demirel, böbrek yetmezliği ve nefes darlığı şikayetiyle iki gündür Ankara Güven Hastanesi’nde yoğun bakımda tutuluyor. Durumu ilk güne nispeten daha iyi olan Demirel’in tedavisinin bir süre daha hastanede süreceği öğrenildi.

Öte yandan yoğun bakımdaki Demirel’e gelen ziyaretçilerin telefonlarına fotoğraf çekilmemesi için el koyulduğu ve hastanede sıkı güvenlik önlemleri alındığı belirtildi. Demirel’in özel korumalarının yoğun bakım ünitesinin kapısında beklediği ve hastanedeki tüm uzman doktorlarının eski cumhurbaşkanı ile ilgilendiği gelen bilgiler arasında.

MÜFTÜOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Demirel’in üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söylerken, “Endişelenecek bir durumu yok gibi görünüyor. Ama yaşı olduğu için ufak bir rahatsızlık da olsa hastaneye kaldırılması faydalı. Önemli bir durumu yok.” dedi.

Demirel’in özel doktoru Aylin Cesur gazetecilere yaptığı açıklamada, Demirel’in mevsimsel solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tetkik amacıyla Özel Ankara Güven Hastanesi’ne geldiğini belirtti. Demirel’in halen destek tedavisi aldığını kaydeden Cesur, “İyileşme süreci hızla devam etmektedir. Kısa zamanda taburcu olacağı düşünülmektedir. Sayın 9. Cumhurbaşkanımız, sağlık durumunu merak edip ilgilenen tüm sevenlerine ‘Endişeye mahal olmadığını, iyi dileklerini ve teşekkürlerini’ iletmektedir” dedi.


sözcü