Emniyet Genel Müdürlüğü teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Daha önce yaptığı milyarlık yatırımlarla gündeme gelen müdürlük ikinci bir atağa hazırlanıyor.
'ERGENEKON' TESADÜFÜ
Emniyet Genel Müdürlüğü, İkmal Bakım Daire başkanlığı tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında açılan ihalelere göre kuruma, 250 yaka kamerası, 50 adet video kamera ve teknik takipte kullanılacak çok sayıda malzeme alınacak.
Müdürlük daha önce 2007 yılı içinde yapılan ihalelerde, 'teknik takip' işlerinde kullanılacak özellikte, digital kameralar, yüksek zoom'lu digital fotoğraf makineleri, motor zoom lensler, bina içinde odalara yerleştirilen ve bilgisayar üzerine de konulabilen PTZ-IP model mikro kameralar, uzun mesafeli taşınabilir gözlem ve izleme sistemleri satın almasıyla gündeme gelmişti. Teknik takipte kullanılan cihazların, Ergenekon soruşturmasından kısa bir süre önce alınması dikkat çekmiş, ihaleyele alınan dijital cihazların, 'ihtiyaçtan' kaynaklandığı söylenmişti. Alım işleminin Ergenekon soruşturmasının hemen öncesine denk gelmesini tesadüf olarak değerlendiren yetkililer hukuka aykırı izleme ve dinlemenin söz konusu olmadığını söylemişti.
 Melis APAYDIN

akşam