Bu senenin küçük ay ayında kredi kartı ve vezneci kartları ile ifa sabık senenin bire bir ayına nazaran yüzdelik 19 artışla 43,4 bilyon liraya yükseldi.

AA muhabirinin, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) küçük ay kocaoğlan verilerinden derlediği bilgilere göre, vezneci kartları ve itimat kartları ile toplanmış 43,4 bilyon lira ifa gerçekleşti. Bu tutarın 39,9 bilyon lirasında itimat kartları, 3,48 bilyon lirasında vezneci kartları kullanıldı.

Şubat ayının bu sene 29 gündüz olmasının da etkisiyle kartlı alım satım nema oranları, sene averajının üstünde gerçekleşti. Kredi kartları ile meydana getirilen ifa ücretinde büyüme, 2015 yılının Şubat ayına nazaran yüzdelik 17'yi bulurken, vezneci kartları ile ifa ücretinde çoğalma yüzdelik 43'e çıktı.

İnternet'ten alım satım artıyor

Son senelerde çabucak artmaya başlamış olan İnternet'ten alım satım ve ödemeler, 2016 yılının önce dü ayında da bire bir ivmesini sürdürdü. Şubatta 4,9 bilyon TL ücretinde kartlı ifa yapıldı. Bu veri, eski senenin bire bir zamanına mucibince İnternet'ten kartlı ödemelerde yüzdelik 32 artışa ayraç ediyor. 2015 şubatta İnternet'ten kartlı ifa ücreti 3,7 bilyon TL olmuştu.

Kaynak: AA