NEW YORK

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, Amerikan ekonomisinin 'balon' olmadığını söyledi.

Merkezi New York'ta mevcut ve 700'den ortak tomar faziletkâr lisans öğrencisine ev sahipliği özne International House'da Yellen, kendiliğinden esbak Fed başkanları Ben Bernanke, Alan Greenspan ve Paul Volcker'la ortak seksiyon gerçekleştirdi.

Tarihte evvel el gerçekleşen oturumda, ABD'nin toy ortak hesaplı krizle dirlik karşıya bulunduğu eleştirilerine cevap verici Yellen, 'Şu anki ekonomiyi kesinlikle balon olarak tarif etmem. İyileşen ortak iş gücü piyasamız ve yüzdelik 5'lik başıboşluk oranımız var.' dedi.

'Aralıkta tahsil edilen repo tasarruf sonucu kusur değil. Bu kararın peşi sıra Amerikan ekonomisi eylem göstermeye bitmeme etti.' değerlendirmesinde mevcut Fed'in 15. Başkanı Yellen, Fed'in Amerika ekonomisini yakından izlem ettiğinin ve bundan ahir kararlarında da mantıklı ortak biçim izlemeye bitmeme edeceğinin altını çizdi.

Fed'in 14. Başkanı olarak 2006-2014 yılları ortada fariza özne Ben Bernanke ise global akçeli zayıflığın Amerika hesaplı görünümü düşüncesince riziko oluşturduğunu söyledi.

Bernanke, Amerikan ekonomisinin resesyona girmesi yerinde Fed'in repo rakamlarını aşırı ortak tomar düşüremeyeceğini savunarak, 2008 global akçeli krizindeki kadar kurumun akçasal tevessü ve başka akçeli siyaset araçlarını kullanabileceğini belirtti.

Fed'in 1987-2006 yılları ortada 13. Başkanı olarak fariza özne ve 4 değişik Amerika başkanıyla etkin Alan Greenspan de az istihsal düzeyinin Amerika ekonomisi düşüncesince ehemmiyetli ortak dava dokuma ettiğini dile getirdi.

Greenspan, üretimle ait meseleler aşılamadığı takdirde, Amerika ekonomisinin gelecekte aşırı ortak tomar ileriye gidemeyeceği uyarısında bulundu.

Fed'in 12. Başkanı olarak 1979-1987 yılları ortada fariza özne Paul Volcker da Fed'den ilkin de resesyonların bulunduğunu hatırlatarak, ekonomideki sıkkın dönemlerin gereğinden ortak tomar fikir yaratmaması icap ettiğini kaydetti.

Volcker, kedisinden sonradan Fed Başkanlığı özne Greenspan, Bernanke ve Yellen'in kararlarını iri ortak nazikâne izlediğini de laflarına ekledi.

Söz konusu 4 başkanın 37 salname fariza sürelerinin, 1913'te kurulan Fed'in kestirmece üçte bütünlük geçmişine eş bedel bulunduğu bildirildi.

Muhabir: Övünç Kutlu

Kaynak: AA