Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan teröristlerin ifadeleri doğrultusunda terör örgütü PKK'nın cephaneliğine ulaşıldı.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Nusaybin'de "Atmaca-7 Nusaybin Özel Birlik Operasyonu" devam ediyor.

Geçen ay teslim olan ve yakalanan teröristlerin ifadeleri üzerine güvenlik güçleri, dün örgüt mensuplarının silahlarını gömdüklerini söyledikleri yerde arama yaptı.

Bölücü örgüt mensuplarının cephanelik olarak kullandığı tahmin edilen bodrum katında 27 kalaşnikof ve bu silahlara ait 86 şarjör, bir RPG-7, 2 tabanca, bir dürbünlü Kanas ve bu silaha ait 5 şarjör, 19 el bombası, 5 RPG-7 anti tank mühimmatı, 6 RPG-7 sevk fişeği, 6 telsiz ve bir cep telefonu ele geçirildi.

Bir ampermetre ve 16 elektrikli fünyenin de bulunduğu operasyonda mühimmatın tekrar kullanılmak üzere bakımlarının yapıldığı ve streç filmlerle sarıldıkları belirlendi.

Kur'an-ı Kerim'i güvenlik güçlerine teslim etti

Kamu görevlileri de terör örgütü tarafından infilak ettirilen el yapımı patlayıcılarla harabe haline getirilen Nusaybin sokaklarındaki temizlik faaliyetlerini sürdürüyor.

Dün de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünde görevli ekskavatör operatörü, harabeler arasında Kur'an-ı Kerim buldu.

Operatör, yıkıntılar arasından temizleyerek çıkardığı Kur'an-ı Kerim'i Mehmetçik'e teslim etti.

Kaynak: AA