Savunma Teknolojileri ve Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), defans sanayisindeki deneyim ve kapasitesini yerli çekirdeksel sanayinin gelişimi düşüncesince kullanıyor.

Alınan bilgiye göre, Savunma Sanayi İcra Komitesi sonucu ile ciddi teknolojileri Türkiye'ye kazandırma rolünde STM, çekirdeksel sektörünün yerlileşmesi düşüncesince icraat yürütüyor.

STM, defans sanayisinde plan yönetimi, uran koordinasyonu, yerlileştirme, uygulayım bilimi transferi, standardizasyon, kabul bap başlıklarında edinmiş bulunduğu yöntem bilimsel tecrübeyi, ilkin Akkuyu ve Sinop Nükleer Güç Santrali projeleri edinmek kadar iklim zarfında ve iklim haricinde gerçekleşecek çekirdeksel çelim santrali planlarına tedarikçi edinmek talip uran kuruluşlarına aktarıyor.

İstanbul'da planlı 3. Nükleer Santraller Zirvesi'nde ehil bulunduğu deneyim ve kabiliyetleri murahhas ad ve kurumlarla paylaşan STM, Türkiye'de toy büyümekte bulunan çekirdeksel uran düşüncesince gösteriş manken adına yayınlanan defans sanayisinin geçirdiği tahavvül sürecinde üstlendiği kılavuz kaptan gösteriş ile yerlileştirme, uygulayım bilimi transferi, standardizasyon, kabul mevzuları ilkin edinmek kadar bu bölgelerde ehil bulunduğu kabiliyetleri çekirdeksel çelim santralleri tedbir zincirine karışma olmayı hedefleyen firmalarla paylaşmaya bitmeme edecek.

Saha emek harcaması yapıldı

STM kabilinden Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile meydana gelen Nükleer Enerji Sektörüne Yönelik Ankara'da Alt Yapının Tespiti İçin Saha Çalışması Projesi kapsamında başkentin imalat sanayisinin çekirdeksel erke sektöründe tedarikçi/alt müteahhit olabilmesi düşüncesince bulunan durumunun tespitine müteveccih muktezi alan emek harcaması ve eşme taraması yapıldı.

Kaynak: AA