DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının mensuplarınca terör örgütü PKK'nın Dürümlü'deki katliamında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, katliam protesto edildi.

Tarihi Ulu Cami'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, cuma namazının ardından Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerce 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildi patlamada hayatını kaybeden 16 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, PKK'nın son sivil katliamında Tanışık köyünden 16 kişinin parçalanarak hayatını kaybettiğini anımsattı.

"Yaklaşık bir yıldır bölgede yaşanan çatışmalar, düzenlenen operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle hiçbir dönemde meydana gelmeyen acı ve mağduriyetler küfesi, mazlum Kürt halkının sırtına bindirildi. Bu süreçte şehirler harabeye çevrildi. Halkın canı hiç pahasına, emperyalistlerin kirli oyunlarına ve devrimci ütopyalara kurban edildi" diyen Ünsal, tarihi mekanlar ve manevi mirasın yok edildiğini belirtti.

Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fantezilerini Kürt halkının kanıyla diri tutmaya çalışanlar her yeni gün yeni bir katliama imza atıyor. Amed Surları tarih boyu elbet büyük zulümlere, katliamlara şahitlik etmiştir ama kelimelerin kifayetsiz kaldığı Dürümlü mezrası katliamı tarihin unutulmayacak, eskimeyecek kanlı sayfaları arasına girmiştir. İnsanların vücutlarından parçaların günlerce, yüzlerce metre uzak mesafeden toplanıp definlerin gerçekleşebildiği başka da bir katliam daha yaşamamıştır. İnsanlığın kendinden utanç duymaya başladığı bugünlerde, kendi halkına böylesi zulüm ve katliamları reva gören daha kaç örgüt vardır?"

"Katliama sessiz kalmak insanlık suçudur"

Eşleri dul, çocukları yetim bırakan bu katliama sessiz kalmanın insanlık suçu olduğunu vurgulayan Ünsal, yapılan katliam ile ateşin sadece Tanışık köyüne düşmediğini, herkesin yüreğini yaktığını kaydetti.

Kaynak: AA