İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu PETKİM Star Rafinerisi’nde çalışan yaklaşık 250 taşeron işçisi, çay molalarının ellerinden alınmak istenmesine karşı çıkarak dün iş bıraktı.

İlk İnşaat adlı taşerona bağlı olarak kaynak ve boru imalatında çalışan işçilerin 15’er dakikalık iki çay molası kaldırılmak istendi. İşçiler bu duruma itiraz ettiklerinde patronlarından “İsteyen çalışsın istemeyen gitsin” yanıtını aldı. Bunun üzerine dün bahçede toplanan işçiler üretime başlamadı ve fabrika önünde bekleyişe geçti. Geri adım atan müdürler çay molalarının kaldırılmayacağını, mesaiden de kesinti yapılmayacağını açıkladı.

İşi tatil ettiği açıklayan patron temsilcileri, bugün kapsamlı bir açıklama yapılacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından işçiler servislere binerek işyerinden ayrıldı.

TEKZİP

Sayın Muhatapların sahibi, yazı işleri müdürü ve sorumlu yazı işleri müdürü olduğu www.birgun.net haber sitesinde 12.01.2016 tarihinde ve 21.43 saatinde yayına giren, http://www.birgun.net/haber-detay/star-da-calisan-taseron-iscileri-is-birakti internet uzantısı ve “Star’da çalışan taşeron işçiler iş bıraktı” başlıklı haber ile “İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu PETKİM Star Rafinerisi’nde çalışan yaklaşık 250 taşeron işçisi, çay molalarının ellerinden alınmak istenmesine karşı çıkarak dün iş bıraktı. İlk İnşaat adlı taşerona bağlı olarak kaynak ve boru imalatında çalışan işçilerin 15’er dakikalık iki çay molası kaldırılmak istendi. İşçiler bu duruma itiraz ettiklerinde patronlarından “İsteyen çalışsın istemeyen gitsin” yanıtını aldı. Bunun üzerine dün bahçede toplanan işçiler üretime başlamadı ve fabrika önünde bekleyişe geçti. Geri adım atan müdürler çay molalarının kaldırılmayacağını, mesaiden de kesinti yapılmayacağını açıkladı. İşi tatil ettiği açıklayan patron temsilcileri, bugün kapsamlı bir açıklama yapılacağını duyurdu” konulu haberiniz gerçeği yansıtmamakta ve Şirketimiz İlk İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş. aleyhinde haksız ve asılsız iddialar içermektedir. Ara dinlenmelerinin çalışma saatlerinden sayılmadığı ve çalışma saatlerinin ise, günlük aktif çalışılan saatler üzerinden hesaplandığı 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri gereğidir. Şirketimizin işçilerine belirtildiği ifadeler kullanmış olduğu iddiası ise gerçeğe aykırıdır.

Bu nedenle, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14’ncü maddesi uyarınca Şirketimiz hakkında yayınlanan işbu asılsız ve gerçeğe aykırı haberin düzeltilmesi ve bu amaçla işbu yazımızın elinize ulaşmasından müteakip en geç 3 güç içerisinde internet sitenizde, sorumlu müdürünüz tarafından hiçbir ekleme ve düzeltme yapılmaksızın ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlaması gerekmektedir. İşbu zorunluluğun yerine getirilmemesi halinde, tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu ve işbu haklarımızı kullanmaktan imtina etmeyeceğimizi bildiririz.

Kaynak: Birgun.net