Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 24 Nisan-1 Mayıs ortada düzenlenecek '52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun matbuat tanıtımına katıldı.

Organizasyonda ve lansman turunun düzenlenmesinde alın teri dökenlere teşekkürname fail Erdoğan, çiftteker turuna katılım edecek sporculara, takımlara ve dünya temsilcilerine muvaffakiyet diledi.

Bisiklet turunun, 1963'te Marmara Turu adıyla başladığını, 1965'te arsıulusal statüye kavuştuğunu ve 1966'da ise Cumhurbaşkanlığı himayesine alındığını anımsatan Erdoğan, 'Bu çiftteker turu, ülkemizin en DOĞRU organizasyonlarından bir tanesi biçimine gelmiştir. Hem ülkemizin tanıtımı bununla birlikte çiftteker sporunun sevilmesi noktasında ehemmiyetli hizmetleri bulunan bu organizasyonu Cumhurbaşkanı yerine desteklediğimi ve desteklemeye bitmeme edeceğimi ilkin açıklamak isterim.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Spor insanlığın kuma dilidir. Farklı dilleri konuşan, ayrımlı renklere sahip, ayrımlı inançlardan, ayrımlı kültürlerden şahısların bire birlikte maksat doğrultusunda birlikte araya gelmesi, gerçekte hayattaki öbür hastalıkların çözümü düşüncesince de bizlere sefer gösteriyor. Rekabetin yıkıcılıkla değil, daima hâlâ ileriye gitmeyle sonuçlandığı spordaki bu anlayışı siyasi, sosyal, hesaplı hastalıkların çözümüne de tağyir etmeliyiz.' sanarak konuştu.

Erdoğan, 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun faydalı olmasını dilek ederek, 'Allah, bu turnuvada yarışacak topu topu sporcuların ellerine, kollarına, bacaklarına, nefesine güç versin, pedalların dönüşünü kolaylaştırsın diyor hepsine de şimdiden başarılar diliyorum.' ifadesini kullandı.

Erdoğan bisiklete bindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının peşi sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç çeşidinden madalya ikram edildi.

Madalya takdimi sonrası tanıtıma katılanlarla anı fotoğrafı çektirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üstünde 'Recep Tayyip Erdoğan' yazan bisiklete binerek, gazetecilere kurum verdi, kimi sporcularla da geveze etti. Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da lansman dalında bisikletle lansman gösterisi yaptı.

Kaynak: AA